Xenia 2018: Τα πάντα για τα ξενοδοχεία στην 3ήμερη έκθεση στο Metropolitan EXPO

Xenia 2018: Τα πάντα για τα ξενοδοχεία στην 3ήμερη έκθεση στο Metropolitan EXPO

«Σφραγίζοντας» μια χρονιά που ο τουρισμός σπάει όλα τα ρεκόρ, με τον ξενοδοχειακό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ξεκίνησε η έκθεση Xenia 2018 από σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο Metropolitan EXPO.

Πρόκειται για το κορυφαίο εμπορικό και κοινωνικό φόρουμ για τους ξενοδόχους στην Ελλάδα, ενώ συμμετέχουν οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες προμηθευτικές εταιρείες του κλάδου της τουριστικής βιομηχανίας.

Σ' αυτό το τριήμερο «φεστιβάλ» για τον ξενοδοχειακό κλάδο, υπάρχει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ημερίδες και καινοτόμα projects αποκλειστικά στοχευμένα στον ξενοδόχο και όλους τους επαγγελματίες στο χώρο της ευρύτερης φιλοξενίας.

Ειδικά φέτος που η χρονικά κλείνει με νέα ρεκόρ στον τουρισμό, ενώ δεκάδες νέα ξενοδοχεία και διεθνή brands έχουν επενδύσει στον κλάδο το 2018, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη νησιωτική, τη στερεά Ελλάδα αλλά και την Κρήτη, η Xenia 2018 αναμένεται να αποτελέσει εφαλτήριο για νέα deals και επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η Xenia είναι μια premium και 100% στοχευμένη στον ξενοδοχειακό κλάδο έκθεση, ενώ η επανεκκίνησή της έγινε το 2017 και φέτος είναι η 2η χρονιά στη νέα εποχή της έκθεσης.

Με κεντρικό μήνυμα «The Hospitality Experience» και με πλήθος καινοτόμων θεματικών εκδηλώσεων, η Xenia 2018 αυτό το τριήμερο θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο εμπειριών, τάσεων, καινοτομιών και έμπνευσης για όλους τους επαγγελματίες της Φιλοξενίας, βάζοντας και πάλι τη σφραγίδα της στην πορεία ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Παράλληλες εκδηλώσεις και projects

H διοργανώτρια εταιρεία στοχεύοντας στην συνεχή βελτίωση της έκθεσης, αλλά και την παροχή ποιοτικής πληροφόρησης προς τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του πιο δραστήριου κλάδου της ελληνικής οικονομίας, ανανεώνει φέτος ακόμα περισσότερο τις οργανωτικές δομές της έκθεσης με καινοτόμα, πιο στοχευμένα projects.

Συγκεκριμένα, η Xenia 2018 θα φιλοξενήσει για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΞΕ), όπου θα αναλυθούν όλες οι τάσεις στην διεθνή φιλοξενία αλλά και το Digi Hotel, όπου όλες οι σύγχρονες τάσεις, εξελίξεις και πρακτικές του digital world στη βιομηχανία της Φιλοξενίας θα παρουσιαστούν, επανέρχεται δριμύτερο στην Xenia 2018.

xenia

Το καινοτόμο project Hotel Megatrends

Όλες οι τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας, εσωτερικής διακόσμησης, αρχιτεκτονικής, δόμησης, και αειφορίας θα παρουσιαστούν αποκλειστικά στο φιλόδοξο και καινοτόμο project Hotel Megatrends. Το Hotel Megatrends είναι μια πλήρως δομημένη εγκατάσταση 445 τ.μ., που θα αναπτυχθεί στο Hall 1, στην οποία θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις τεχνολογίας, εσωτερικής διακόσμησης, αρχιτεκτονικής, δόμησης, και αειφορίας.

Ζητούμενα που αφορούν ή θα πρέπει να αφορούν σήμερα κάθε ξενοδόχο, ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος, αρχιτέκτονα, διακοσμητή κ.λ.π. Για την υλοποίηση αυτής της MEGA παραγωγής θα συνεργαστεί μια εξειδικευμένη ομάδα αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, συμβούλων τεχνολογίας και φωτισμού, συμβούλων ευεξίας, κατασκευαστών και εταιρειών χορηγών.

Το HOTEL MEGATRENDS θα αναπτυχθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες (Tech, Design, Green και Local) και έχει σαν στόχο να δημιουργήσει ένα σημείο καινοτομιών, εκπαίδευσης και έμπνευσης για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Απ. Σκουμπούρης