T. Πετρόπουλος: Στο παρελθόν οι άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια και οι αυτοκτονίες ήταν στο 7,2%

T. Πετρόπουλος: Στο παρελθόν οι άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια και οι αυτοκτονίες ήταν στο 7,2%

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μια απίστευτη ρητορική, που παραπέμπει στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ επανάφερε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στη Βουλή και μάλιστα απευθυνόμενος σε παιδιά που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.  Ακούγοντας ότι τον κοινοβουλευτικό έλεγχο παρακολουθούν από τα θεωρεία της Ολομέλειας μαθητές, ο κ. Πετρόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ αναβίωσε τη Συριζαϊκή ρητορική περί αύξησης αυτοκτονιών και ανθρώπων που έτρωγαν από τους κάδους απορριμμάτων.

«Στο 7,2% ήταν οι αυτοκτονίες το 2010-2014. Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων -που είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και σκύλοι γιατί έτρωγαν οι άνθρωποι - είναι μια εικόνα πραγματική παρόλο που δεν προλάβατε ίσως να τη δείτε εσείς, αλλά αυτά έχουν εκλείψει», είπε αρχικά και παράλληλα ενημέρωσε τους μαθητές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αγώνα για την επιστροφή στην κανονικότητα. «Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός. Είχαμε πλήρη κατάρρευση της οικονομίας και εκατομμύρια ζούσαν κάτω από όριο φτώχειας. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε τις αιτίες που με αντίξοες συνθήκες η δική μας κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει», τόνισε χαρακτηριστικά.  

Σε ότι, πάντως, αφορά την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη σχετικά με τις συντάξεις χηρείας και  για τα λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων αρκέστηκε να τα αποδώσει στην πολυπλοκότητα του συστήματος και τις ελλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.