Public Issue: Τον Στρατό και την Αστυνομία εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες

Public Issue: Τον Στρατό και την Αστυνομία εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες

Στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών εμπιστεύεται περισσότερο τον Στρατό και την Αστυνομία καταλήγει η νέα έρευνα της Public Issue, η οποία παρουσιάζει τις μεταβολές στα επίπεδα εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς μεταξύ 2015 και 2018.

Συγκεκριμένα, το 89% των ερωτηθέντων δήλωσε πως τρέφει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον τρόπο λειτουργίας του Στρατού θέτοντας τον στην πρώτη θέση ενώ στην επόμενη κατάταξη βρίσκεται η Αστυνομία με το 72% να παρουσιάζουν εξ΄σου θετική στάση. Την τρίτη θέση ακολουθούν τα σχολεία με το 66% των πολιτών να δείχνει ανάλογη εμπιστοσύνη.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με ποσοστό 62% ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η τηλεόραση και ο Τύπος, ενώ τα χειρότερα ποσοστά καλύπτουν οι ΜΚΟ (13%) και τα κόμματα (12%).

Επιπλέον, χαμηλά στην κατάταξη βρίσκονται και η τηλεόραση (22%), οι τράπεζες (28%) αλλά και η Βουλή με ποσοστό ύψους 30%.

Τέλος, παρατηρείται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΣΕΒ, η τηλεόραση και η Δικαιοσύνη κατέγραψαν την μεγαλύτερη πρόοδο στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους την τριετία που πέρασε.

Αντίθετα, μαζί με τις ΜΚΟ, ο τρόπος λειτουργίας των πανεπιστημίων και των σχολείων, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων φαίνεται, μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας, να είχε την μεγαλύτερη επίπτωση στα επίπεδα εμπιστοσύνης τους σε σχέση με τρία χρόνια πριν.

Φωτογραφία intime news