40 νέα κρούσματα, τα 35 σε δομή στη Λάρισα - Στους 160 οι νεκροί
Κορονοϊός

40 νέα κρούσματα, τα 35 σε δομή στη Λάρισα - Στους 160 οι νεκροί

Ακόμα 40 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, με τα 35 να εντοπίζονται στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 2.810, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.  

Κατά το ίδιο διάστημα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε ότι έχασαν τη ζωή τους ακόμα τέσσερις άνθρωποι με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να είναι 160. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 75 έτη, ενώ το 94% έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, 23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τη μέση ηλικία τους να είναι τα 72 έτη και το 96% να πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή να είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 120.015 τεστ.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής κατέληξε ένας 37χρονος στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίος έπασχε από σπαστική τετραπληγία.

Νωρίτερα, είχαν χάσει τη ζωή τους δύο γυναίκες που νοσούσαν με κορονοϊό σε νοσοκομεία της Αθήνας. Η πρώτη γυναίκα, ηλικίας 73 ετών, κατέληξε το πρωί της Παρασκευής στο ΝΙΜΤΣ. Η άτυχη γυναίκα ήταν από τα περιστατικά που είχαν μολυνθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι».

Η δεύτερη γυναίκα ήταν ηλικίας 57 ετών και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια είχε υποκείμενα νοσήματα.

Tο βράδυ της Πέμπτης κατέληξε στο ΝΙΜΤΣ ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.