10 νεκροί σε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο φιλοξενίας ασθενών με Covid-19
Ινδία - Κορονοϊός

10 νεκροί σε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο φιλοξενίας ασθενών με Covid-19

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο που χρησιμοποιείτο ως μονάδα υποδοχής ασθενών με την COVID-19 στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές, στο νότιο τμήμα της Ινδίας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα ξεπέρασαν σήμερα τα 2,1 εκατ. και οι νεκροί τους 43.000.

«Αρκετοί άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκαν διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε κρατικό νοσοκομείο. Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, αλλά οι επιχειρήσεις διάσωσης και κατάσβεσης συνεχίζονται», ανέφερε ο Λάξμι, αστυνομικός στην αίθουσα ελέγχου επιχειρήσεων της αστυνομίας.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, οκτώ ασθενείς με την COVID-19 έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας.

Τα συνεργεία διάσωσης, διέσωσαν περισσότερους από 20 ασθενείς και ιατρικό προσωπικό από το κέντρο που στεγάζονταν στο ξενοδοχείο και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Η αιτία της πυρκαγιάς, αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με αξιωματούχους της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης στην Ινδία αυξήθηκε στα 2.153.010 και ο αριθμός των νεκρών σε 43.379, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Τις τελευταίες δε 24 ώρες καταγράφηκαν 64.399 νέα κρούσματα μόλυνσης και 861 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σήμερα είναι η 10η συναπτή ημέρα κατά την οποία καταγράφεται ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων που ξεπερνά τις 50.000 και η τρίτη ημέρα με πάνω από 60.000 νέα περιστατικά.