Καθοδικά κινείται η Wall Street εν αναμονή της Συνόδου των G7

Καθοδικά κινείται η Wall Street εν αναμονή της Συνόδου των G7

Απώλειες καταγράφουν οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται νευρικοί εξαιτίας της έντασης που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 12 μονάδες ή 0,04%, ο S&P 500 χάνει 0,1% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,2% ή 15 μονάδων, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης της μετοχής της Apple. 

Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι προγραμματισμένο να παραστεί στη Σύνοδο των G7 μαζί με τους ηγέτες της Γαλλίας και του Καναδά, δύο χώρες που επλήγησαν από τους δασμούς που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η Ουάσινγκτον.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να μην ενδιαφέρεται εάν είναι απομονωμένος, ωστόσο οι υπόλοιποι έξι ηγέτες μπορεί να υπογράψουμε μια συμφωνία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.

Στο μεταξύ σε πτώση περίπου 2% οδηγήθηκαν οι μετοχές της Apple προσυνεδριακά, έπειτα από δημοσίευμα πως η εταιρεία ενημέρωσε τους προμηθευτές της για μείωση των παραγγελιών εξαρτημάτων των iPhones κατά 20% το δεύτερο μισό του 2018. 

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο λιγότερων παραγγελιών, καθώς προχωρά σε μια «προσεχτική» προσέγγιση σχετικά με τις πωλήσεις των iPhone φέτος.