«Τρελαίνει» τις αγορές το Bitcoin - ξεπέρασε και τα $11.000

«Τρελαίνει» τις αγορές το Bitcoin - ξεπέρασε και τα $11.000

Σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθε σήμερα το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 11.000 δολαρίων στις μεγάλες πλατφόρμες συναλλαγών του κρυπτονομίσματος, την ίδια στιγμή που ισχυροί επενδυτές προειδοποιούν για τη «μεγαλύτερη φούσκα της εποχής μας».

Ειδικότερα, η τιμή του διαμορφώνεται γύρω στα 11.227 δολάρια στην πλατφόρμα Coindesk, λίγες ώρες μετά την «κατάκτηση» των 10.000 δολαρίων.

Αν ο βασιλιάς των ψηφιακών νομισμάτων είναι «φούσκα», τότε αυτή η φούσκα λαμβάνει πλέον τεράστιες διαστάσεις και απειλεί να παρασύρει στην άβυσσο όσους πίστεψαν στην «εποχή των κρυπτονομισμάτων». Ωστόσο, πάνω από τα 10.000 δολάρια δεν αποκλείεται να μπει ακόμα περισσότερο στα ραντάρ των θεσμικών επενδυτών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg η αξία του Bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 50% μόλις σε έναν μήνα, μετά την ματαίωση μιας αναβάθμισης που θα «έσπαγε» το κρυπτονόμισμα σε δύο εκδόσεις.

Το πραγματικά εκπληκτικό είναι ότι πλέον η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin φτάνει τα 167 δισ. δολάρια, φτάνοντας το 95% της κεφαλαιοποίησης του S&P 500.



Τα 10.000 είναι το σημείο ορόσημο, όπου πλέον το Bitcoin αποκτά τη βαρύτητα και τη σημασία ώστε να το λάβουν σοβαρά υπόψη θεσμικοί επενδυτές και τραπεζικοί οργανισμοί. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι αναλυτές οι οποίοι επισημαίνουν ότι καμία τράπεζα και χρηματοπιστωτικός οργανισμός δεν θα μπορεί σε λίγο καιρό να αγνοήσει το Bitcoin και να προσφέρει στους πελάτες της συναλλαγές στο κρυπτονόμισμα.

Από την άλλη δεν λείπουν και οι επενδυτές που προειδοποιούν για φούσκα επικών διαστάσεων. «Το bitcoin θα είναι η μεγαλύτερη φούσκα των ημερών μας» προειδοποίησε ο θρυλικός επενδυτής Mike Novogratz, o οποίος έχει προβλέψει ότι το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα μπορεί να φτάσει τα 40.000 δολάρια έως το τέλος του 2018.