Στο κόκκινο κινείται η Wall Street

Στο κόκκινο κινείται η Wall Street

Με απώλειες συνεχίζεται η τελευταία συνεδρίαση του 2015 για τη Wall Street με την πτώση των τιμών του πετρελαίου να συνεχίζουν να πιέζουν τους τρεις βασικούς δείκτες. Ο S&P 500 "μάχεται" αυτή την ώρα να βρεθεί έδαφος για το έτος καθώς όλοι οι κλάδοι που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, καταγράφουν απώλειες.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 141 μονάδες (0,80%) και βρίσκεται στις 17.464 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 43 μονάδων ( 0,85%) στις 5.023 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 14 μονάδες ( 0,70%) στις 2.049 μονάδες.

Αν και τελευταία ημέρα του έτους, δεν έλειψαν οι ανακοινώσεις νέων μακροοικονομικών στοιχείων. Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 20.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Εργασίας σήμερα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από το Φεβρουάριο. Τα συνολικά επιδόματα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Ιουλίου.

Παράλληλα, τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο έξι ετών σημείωσε ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας PMI του Σικάγο για το Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης έπεσε στο 42,9 από το 48,7 του Νοεμβρίου. Κάθε μέγεθος κάτω από το 50 σημαίνει ύφεση.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Chimerix Inc. κάνει άλμα 8,75% μετά την ανακοίνωση του hedge fund του δισεκατομμυριούχου Steven A. Cohen ότι κατέχει το 5,3% της εταιρείας. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες η μετοχή της εταιρείας είχε βουλιάξει κατά 80% όταν ανακοινώθηκε πως απέτυχαν οι δοκιμές ενός νέου φαρμάκου.