Ξεκίνημα εβδομάδας με μικρές απώλειες για τη Wall

Ξεκίνημα εβδομάδας με μικρές απώλειες για τη Wall

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που θα διεξαχθούν το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, οι προσδοκίες είναι μειωμένες με την Κίνα να μην εμφανίζεται διατεθειμένη για μια διευρυμένη συμφωνία. 

Συγκεκριμένα, απρόθυμη εμφανίζεται η Κίνα σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg για τη σύναψη μιας ευρείας συμφωνίας με τις ΗΠΑ στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ενδεχόμενη συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει «δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση της βιομηχανικής πολιτικής» ή «τις κρατικές επιδοτήσεις». 

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 95,70 μονάδες ή 0,36% και έκλεισε στις 26.478 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq απώλεσε 26,18 μονάδες ή 0,33% στις 7.956 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,46% ή 13,22 μονάδων ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 2.938 μονάδες.

Την ίδια ώρα, τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούσαν στην αγορά εργασίας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην αμερικάνικη οικονομία. Μάλιστα οι επενδυτές φαίνεται να αφήνουν πίσω τους τις ανησυχίες για ύφεση.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της General Electric έχασει 0,12% μετά την ανακοίνωση ότι ενδεχομένως να προβεί στο πάγωμα των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων 20.000 υπαλλήλων της.

Νωρίτερα, με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών