Ξανακέρδισε τις 26.000 μονάδες ο Dow Jones

Ξανακέρδισε τις 26.000 μονάδες ο Dow Jones

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές «υποδέχτηκαν» με ανακούφιση ότι οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν άμεσα στην επιβολή δασμών στο Μεξικό όπως αναμενόταν.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones που ενισχύθηκε κατά 0,3% και ολοκλήρωσε στις 26.062 μονάδες, συμπληρώνοντας έξι διαδοχικές συνεδριάσεις κερδών έπειτα από τα σημάδια αποκλιμάκωσης της έντασης στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με τους εταίρους τους. Παρομοίως, κέρδη 0,47% κατέγραψε ο S&P 500 που ολοκλήρωσε στις 2.886 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη επίδοση παρουσίασε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 7.823 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,05%.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι δείκτες είχαν καταγράψει σημαντικό ράλι με τον Dow να κερδίζει 4,7% και τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 4,4%, που αποτελεί την καλύτερη επίδοσή του από τα τέλη Νοέμβρη. Σημαντική επίδοση είχε σημειώσει και ο Nasdaq που κέρδισε 3,9%, στα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη του από τα τέλη Δεκέμβρη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες την επιβολή εμπορικών δασμών στο Μεξικό με σκοπό την άσκηση πίεσης στη γειτονική χώρα ως προς τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, σήμερα ήταν προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ οι δασμοί των ΗΠΑ εις βάρος του Μεξικού.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, Μεξικό και ΗΠΑ υπέγραψαν ένα μέρος της συμφωνίας για τη Μετανάστευση και την Ασφάλεια, με τη συγκεκριμένη σύμβαση να πρέπει να επικυρωθεί και από το Κοινοβούλιο του Μεξικό.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Merck & Co. Inc υποχωρεί κατά 0,58% μετά την ανακοίνωση ότι ενδέχεται να εξαγοράσει την εταιρεία Tilos Τherapeutics σε ένα deal που μπορεί να φτάσει τα 773 εκατ. δολάρια. 

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές των Ford και της General Electric κέρδισαν 0,6% και 0,7% αντίστοιχα μετά τις σημερινές εξελίξεις σχετικά με τη μη επιβολή δασμών στο Μεξικό.