Wall Street: Νέα ρεκόρ με ώθηση από την Κίνα

Wall Street: Νέα ρεκόρ με ώθηση από την Κίνα

Μία ακόμη εβδομάδα ανόδου με διαδοχικά ρεκόρ και για τους τρεις κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες ολοκληρώθηκε στην Wall Street, καθώς η επιβεβαίωση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας κατά 6,1% σε συνδυασμό με την εκτόνωση των εμπορικών εντάσεων, οδήγησε τη συνεδρίαση της Παρασκευής σε θετικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα, θετικό αντίκτυπο στις αγορές -που αντικατοπτρίστηκε και στη συνεδρίαση της Wall Street- προκάλεσε η ανακοίνωση των στοιχείων αναφορικά με την πορεία της κινεζικής οικονομίας, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, με την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη να καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6,1%, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας «Πρώτης Φάσης» από τον πρόεδρο Τραμπ και τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He αλλά και οι αναφορές για το περιεχόμενο της «Δεύτερης Φάσης» της συμφωνίας σε συνδυασμό με την επικείμενη άρση των υφιστάμενων κυρώσεων των ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα, σκόρπισε αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών, που είδαν ένα φλέγον ζήτημα που απασχόλησε την παγκόσμια οικονομία για πολλούς μήνες φαίνεται να οδηγείται σε αίσια κατάληξη.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε νέα άνοδο στις 29.347,35 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,17% και καταρρίπτοντας ένα ακόμη ρεκόρ εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, που έκλεισε με άνοδο 0,39% στις 3.329,61 μονάδας, σε νέα ιστορικά υψηλά.

Τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαμορφώθηκε στις 9.388,94 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,34%.