Wall Street: Μικτά πρόσημα αλλά νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

Wall Street: Μικτά πρόσημα αλλά νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

Συνέχεια στο ανοδικό του σερί δίνει ο δείκτης S&P 500 έχοντας καταγράψει νέο ιστορικό υψηλό με ώθηση κυρίως από τις μετοχές εταιρειών που αναμένουν περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας, σε μια συνεδρίαση γενικότερα χαμηλών ρυθμών ωστόσο, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος από τα κέρδη τους στην τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 κινείται με οριακή άνοδο 0,05% έχοντας διευρύνει ελαφρώς ωστόσο το ρεκόρ του στις 4.105 μονάδες.

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι άλλοι δύο δείκτες, με τον βιομηχανικό Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,25% στις 33.593 μονάδες, ενώ απώλειες της τάξης του 0,3% σημειώνει ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq.

Στο ταμπλό, απώλειες 2% σημειώνει ο τίτλος της Boeing μετά την επισήμανση πιθανού ηλεκτρικού προβλήματος σε ορισμένα αεροσκάφη 737 MAX, με την εταιρεία να ζητά από 16 πελάτες να το αντιμετωπίσουν πριν προβούν σε περαιτέρω εργασίες.

Αντίθετα, ώθηση στον S&P 500 δίνει η μετοχή της Carnival Corp από το χώρο της κρουαζιέρας, η οποία ενισχύεται κατά 2,4% έχοντας λάβει δύο αναβαθμίσεις από την Credit Suisse και την Argus. Την ίδια ώρα στο +2% βρίσκεται ο τίτλος της General Electric, ενώ η JPMorgan ενισχύεται κατά 0,9%.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, ο Dow σημειώνει άνοδο σχεδόν 1,6% μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, ο S&P 500 προσθέτει πάνω από 1,9% και ο Nasdaq ενισχύεται σε ποσοστό 2,5%.

Σημειώνεται πως ήπια ανοδικά κινείται την Παρασκευή η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, το οποίο διαμορφώνεται στο 1,6%, μετά την πτώση που κατέγραψε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Στα μάκρο της ημέρας ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε εννιάμιση χρόνια, σύμφωνα με τις προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό καθώς η οικονομία ανοίγει εκ νέου εν μέσω μιας βελτιωμένης υγειονομικής εικόνας στη χώρα και της μαζικής χρηματοδότησης από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 1% τον περασμένο μήνα μετά την άνοδο 0,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Κατά τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 4,2%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο σε ετήσια βάση από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά την άνοδο 2,8% του Φεβρουαρίου.