Υποτονικό κλίμα στο Χ.Α.

Υποτονικό κλίμα στο Χ.Α.

Σε υποτονικό κλίμα, με χαμηλό τζίρο και με οριακές διακυμάνσεις για τον Γενικό Δείκτη, διεξάγονται οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους.

Αν και η αγορά εξακολουθεί να έχει το ενδιαφέρον της στραμμένο στο «θρίλερ» της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, που συνεχίζει να συζητείται παρά τις σχετικές διαψεύσεις, οι διαθέσεις στο ταμπλό θα αποτυπωθούν σαφέστερα μόνο όταν η αγορά επιστρέψει, σταδιακά, σε πιο «κανονικά» επίπεδα συναλλακτικής δραστηριότητας.

Δεδομένης πάντως της στάσης αναμονής που τηρούν επενδυτές και αναλυτές, αλλά και της αργίας στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών δεν αναμένεται να μεταβληθεί ουσιαστικά σήμερα, μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 0,25% στις 645,25 μονάδες, με το υψηλό να σημειώνεται νωρίτερα στις 648,75 μονάδες.

Ενδεικτικό του κλίματος, είναι το γεγονός ότι λίγο μετά τις 14:30 ο τζίρος οριακά ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 0,75% στις 844,25 μονάδες, ενώ σε επίπεδο επιμέρους τίτλων οι ΕΤΕ και Eurobank ενισχύονται σε ποσοστό 1,61% και 1,24% αντίστοιχα, η Τρ. Πειραιώς καταγράφει κέρδη 0,96% στα 0,211 ευρώ, ενώ η Alpha Bank διαπραγματεύεται αμετάβλητη στα 1,90 ευρώ.

Από τη σύνθεση του FTSE Large Cap ξεχωρίζουν τα κέρδη 2,67% για τον τίτλο της MIG, ενώ κέρδη άνω του 1% καταγράφουν οι Ελλάκτωρ (+1,83%), Βιοχάλκο (+1,60%) και ΔΕΗ (+1,38%). Με μικρότερη άνοδο ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι ΟΠΑΠ (8,44 ευρώ), ΟΤΕ (8,97 ευρώ) και Aegean Airlines (6,34 ευρώ).

Στον αντίποδα, πιέσεις στα 4,84 ευρώ (-1,02%) δέχεται η μετοχή της ΕΧΑΕ, ενώ με απώλειες μικρότερες του 1% ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι ΜΕΤΚΑ, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, και ΕΛΠΕ.