Υποχώρησαν από τα ρεκόρ S&P 500, Nasdaq εν αναμονή της Fed

Υποχώρησαν από τα ρεκόρ S&P 500, Nasdaq εν αναμονή της Fed

Με οριακές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους Nasdaq και S&P 500 να υποχωρούν από ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν χτες. 

Οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους χωρίς μεγάλα ρίσκα καθώς βρίσκονται εν αναμονή της συνεδρίασης επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed που ξεκίνησε σήμερα ολοκληρώνεται αύριο. 

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές οι επενδυτές αναμένουν  ενδείξεις για τη στάση που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα απέναντι στον αυξημένο πληθωρισμό, την ώρα που οι τιμές παραγωγού εμφάνισαν σήμερα νέα αύξηση.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,27% ή 94 μονάδες και έκλεισε στις 34.299 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,71% ή 101 μονάδες στις 14.072 μονάδες. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 0,2% κλείνοντας στις 4.246 μονάδες. 

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών μεγεθών, οι τιμές των χονδρικών πωλήσεων κατέγραψαν τον Μάιο τη μεγαλύτερη άνοδό τους ιστορικά σε ετήσια βάση, από το 2010 που παρακολουθείται το εν λόγω μέγεθος.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού παρουσίασε αύξηση κατά 6,6% σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία ενισχύθηκε κατά 0,8% έναντι των εκτιμήσεων αναλυτών σε έρευνα του Dow Jones για αύξηση κατά 0,6%.

Παράλληλα, ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο υποχώρησαν κατά 1,3% έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 0,7%.

«Τα ανάμικτα στοιχεία δεν προκάλεσαν εντύπωση στην αγορά», σημειώνει στο CNBC η Φιόνα Τσινκότα, ανώτερη αναλύτρια χρηματοοικονομικών αγορών στη City Index.

«Η αγορά αντέδρασε ελάχιστα, με λίγους γενναίους να παίρνουν μεγάλες θέσεις πριν τις αυριανές ανακοινώσεις της Fed. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Fed θα ξεκινήσει, πολύ ήπια, να αναφέρεται σε μείωση του ρυθμού αγορών της και αν θα ανοίξει τη συζήτηση σχετικά με τον περιορισμό της νομισματικής πολιτικής της», προσθέτει η ίδια.