Υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά η Wall

Υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά η Wall

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, έπειτα από τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν εχθές, καθώς μια σειρά αποτελεσμάτων επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα, ενώ η ανακοίνωση των οικοδομικών αδειών δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την πτώση.

Παράλληλα, το ΔΝΤ προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη για τα επόμενα δύο χρόνια εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο S&P υποχωρεί 0,3% ή 6,4 μονάδες στις 2.160,71, με σχεδόν όλους τους 10 κλάδους του να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Ο Dow εναλλάσσοντας πρόσημα κινείται πτωτικά κατά 0,05% χάνοντας 9 μονάδες και διαμορφώνεται στις 18.521,03 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημειώνει πτώση 0,34% ή 16 μονάδων στις 5.040 μονάδες.

«Έπειτα από την απογοήτευση της Netflix χθες το βράδυ, στο επίκεντρο σήμερα θα είναι οι τεχνολογικές μετοχές, με το ράλι του Nasdaq να φαίνεται ιδιαίτερα παρατεταμένο», ανέφερε σε επενδυτικό σημείωμα, ο Chris Beauchamp, αναλυτής αγοράς της IG.

Οι ενάρξεις ανέγερσης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Ιούνιο, σηματοδοτώντας μια αργή και σταθερή ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο παρά τα απογοητευτικά στοιχεία νωρίτερα φέτος.

Οι ενάρξεις ανέγερσης αυξήθηκαν κατά 4,8% σε εποχικά προσαρμοσμένη ετήσια βάση στις 1,19 εκατ. κατοικίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch, είχαν κάνει πρόβλεψη για 1,17 εκατ. κατοικίες.

Οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν κατά 1,5% με 1,15 εκατ. το χρόνο.

Σήμερα, η Goldman Sachs Group ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, με τη μετοχή της ωστόσο να υποχωρεί 1,4% καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο ικανοποιητικά όσο των ανταγωνιστών της. 

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας για το δεύτερο τρίμηνο ενισχύθηκαν στα 1,82 δισ. δολάρια ή 3,72 δολάρια ανά μετοχή, από τα 1,05 δισ. δολάρια ή 1,98 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, τα έσοδα μειώθηκαν στα 7,93 δισ. δολάρια από τα 9,07 δισ. δολάρια πέρυσι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 3 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα της τάξης των 7,58 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Netflix καταγράφει απώλειες 13,55%, έπειτα από τα χθεσινά απογοητευτικά αποτελέσματα, όπου έδειξαν ότι ο αριθμός των συνδρομητών δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, ενώ αντίθετα η Johnson & Johnson ενισχύεται κατά 1,3% μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα. 

Η J&J, η πρώτη μεγάλη φαρμακοβιομηχανία που ανακοινώνει αποτελέσματα, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του 2016 στα 71,5 δισ. δολάρια – 72,2 δισ. δολάρια, από τα 71,2 δισ. δολάρια – 71,9 δισ. δολάρια προηγουμένως. Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα κέρδη αναμένονται μεταξύ των 6,63-6,73 δολαρίων ανά μετοχή από τα 6,53-6,68 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, η Yahoo παρουσίασε ζημιές και αποτελέσματα χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, γεγονός που αντανακλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι αγοραστές της. Συγκεκριμένα, στα μάλλον τελευταία της αποτελέσματα ως ανεξάρτητη εταιρεία, η Yahoo ανακοίνωσε ζημιές 439,9 εκατ. δολαρίων ή 46 σεντς ανά μετοχή, από ζημιές 2 σεντς την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Η μετοχή της Yahoo ενισχύεται σήμερα 0,8%.

Αντίθετα, κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων παρουσίασε η IBM για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ωστόσο ήταν το 17ο διαδοχικό τρίμηνο όπου τα έσοδα υποχώρησαν σε ετήσια βάση. Η μετοχή της ενισχύεται 0,05%.

Ειδικότερα, τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου μειώθηκαν στα 2,5 δισ. δολάρια ή 2,61 δολάρια ανά μετοχή, από τα 3,45 δισ. δολάρια ή 3,50 δολ./μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 3% στα 20,24 δισ. δολάρια. 

Στις ευρωπαϊκές αγορές, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με απώλειες, εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη. Ο δείκτης BIST 100 του χρηματιστηρίου της Τουρκίας έκλεισε με απώλειες 1,01% στις 76,177.82 μονάδες, διαγράφοντας τα κέρδη που πραγματοποιούσε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.