Τρενάκι του τρόμου τα κρυπτονομίσματα - Έπιασε πάτο το Τerra

Τρενάκι του τρόμου τα κρυπτονομίσματα - Έπιασε πάτο το Τerra

Χρειάστηκαν μόλις έξι μήνες για να βρεθεί το bitcoin 56% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά των 69.000 δολαρίων και να διαπραγματεύεται σήμερα στα 31.490 δολάρια. Το τελευταίο διάστημα τα κρυπτονομίσματα χάνουν την αξία τους, ενώ το Terra σήμερα σημειώνει βουτιά 97,48%! Oι απώλειες στα crypto μαζεύονται. Το Bitcoin κερδίζει 0,35% , το Ethereum 0,66%, το Solana χάνει 16,02% , το Dogecoin 15,79% και το XRP χάνει 9,95%.

Μάλιστα, χτες το  Bitcoin, το διασημότερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, έχασε τα 30.000 δολάρια καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 12%. Η τελευταία φορά που το bitcoin βρέθηκε χαμηλότερα από αυτό το ψυχολογικό όριο ήταν τον Ιούλιο του 2021. 

Όπως σημειώνουν αναλυτές στο CNBC, το bitcoin θα πρέπει να διατηρήσει το ψυχολογικό όριο των 33.000 δολαρίων ώστε να αποφύγει περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος. Η βουτιά στην τιμή του bitcoin αλλά και των άλλων κρυπτονομισμάτων έρχεται εν μέσω ενός πολυήμερου sell-off με τους επενδυτές να θέλουν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους αποφεύγοντας τις πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις για τα κεφάλαιά τους.

Το αλγοριθμικό ψηφιακό νόμισμα UST που ακολουθεί την ισοτιμία του δολαρίου, υποχώρησε έως και 0,65 δολάρια τα ξημερώματα της Τρίτης, υποδηλώνοντας μια πιθανή κατάρρευση του κορυφαίου αλγοριθμικού stablecoin της αγοράς με συνολική κεφαλαιοποίηση 20 δισ. δολάρια.

Κατά πολλούς η πιθανή κατάρρευση του UST ήταν και από τις βασικές αιτίες της γενικότερης κατάρρευσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυτή την εβδομάδα. Το κρυπτονόμισμα Luna έχει χάσει το 50% της αξίας του.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί καταρρέουν το ψηφιακό νόμισμα UST και το Luna