Τραπεζική άνοδος στο Χρηματιστήριο

Τραπεζική άνοδος στο Χρηματιστήριο

Ισχυρή συνέχεια στην ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από τα χαμηλά των 700 μονάδων έδωσαν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με το μεγάλο κέρδος της ημέρας να είναι η διαφαινόμενη μετατροπή των 736 μονάδων σε περιοχή στήριξης για τις τιμές. 

Μένει αυτή η ενθαρρυντική ένδειξη να επιβεβαιωθεί από αύριο, σε ένα περιβάλλον όπου καταγράφεται εκ νέου επιδείνωση τόσο στο μέτωπο των ιταλικών ομολόγων όσο και στην τουρκική λίρα. Στόχος της κίνησης παραμένει η περιοχή των 750 μονάδων χωρίς ωστόσο ακόμη να είναι σαφές αν στα επίπεδα αυτά βλέπουμε να διαμορφώνεται ένας ευρύτερος πυθμένας.

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν αυτές που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενόψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους μέσα στην εβδομάδα, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει κέρδη 2,88% στις 761 μονάδες.

Ξεχώρισαν η Πειραιώς (+6,38% στα 2,466 ευρώ) και Alpha, ενώ για 4η συνεδρίαση υψηλότερα βρέθηκε και η Εθνική που έκλεισε με άνοδο 2,25% στα 0,2452 ευρώ. Ήδη οι μετοχές του κλάδου έχουν ανακτήσει κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις περίπου το ήμισυ των απωλειών που κατέγραψαν από τις αρχές Αυγούστου.

Με θετικό πρόσημο από τον FTSE Large Cap κινήθηκαν η ΔΕΗ που έκλεισε με άνοδο 4,92%, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο, ενώ στο σύνολο της αγοράς ξεχώρισαν μεταξύ άλλων τίτλοι όπως οι Ελλάκτωρ, Ιντρακάτ, Ιντραλότ, ΕΚΤΕΡ, κ.α

Στο σύνολο της αγοράς 66 μετοχές έκλεισαν με άνοδο έναντι 30 τίτλων που υποχώρησαν.