Το Λονδίνο παραμένει στην κορυφή του κόσμου, παρά το Brexit

Το Λονδίνο παραμένει στην κορυφή του κόσμου, παρά το Brexit

Μπορεί το Brexit να προκαλεί αναταράξεις και προβλήματα σε πολλούς, ανάμεσά τους στην κυβέρνηση της Theresa May, μπορεί πολλές πόλεις να διαγκωνίζονται ήδη για το ποια θα διαδεχθεί το Λονδίνο ως έδρα μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών που ανακοινώνουν ότι θα αποχωρήσουν από εκεί, όμως το... αυτί του City λίγο φαίνεται να ιδρώνει. Οι έρευνες που διεξάγονται δε το επιβεβαιώνουν.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με τον δείκτη Z/Yen για 92 διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα που εκπονείται με βάση μία κλίμακα 1.000 μονάδων, η πρωτεύουσα της Βρετανίας όχι απλώς παραμένει πρώτη, αλλά διευρύνει σημαντικά τη διαφορά της από τη δεύτερη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, η αμερικανική μεγαλούπολη φέρεται να υποχώρησε σημαντικά σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα και πλέον βρίσκεται 24 μονάδες πίσω. βασική δε αιτία γι'' αυτό είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί στις ΗΠΑ, ειδικά με την ανάληψη της προεδρίας από τον Donald Trump.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη, ενώ αλματώδη άνοδο κατάγραψε η Φρανκφούρτη, που μοιάζει να βρίσκεται σε προνομιούχο θέση έναντι άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, καθώς βρέθηκε από την 23η στην 11η θέση. Άνοδο παρουσίασαν, επίσης, το Δουβλίνο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ.