7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

Το Coinbase μπαίνει στον Nasdaq και τινάζει τη μπάνκα στον αέρα με αποτίμηση 50 δισ. δολαρίων

Το Coinbase μπαίνει στον Nasdaq και τινάζει τη μπάνκα στον αέρα με αποτίμηση 50 δισ. δολαρίων

Το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase επέλεξε απευθείας διαπραγμάτευση στο Nasdaq, που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο για το ποια θα πρέπει να είναι η αξία της εταιρείας στις αγορές, καταλήγοντας στα $32 δισ. για τους αισιόδοξους.

Στις 25 Ιανουαρίου, η Nasdaq Private Market ξεκίνησε μια δευτερογενή αγορά για τη μετοχή του Coinbase, μια κίνηση που επέτρεψε στους μετόχους με κατοχυρωμένα μερίδια να πωλούν τις μετοχές. Η Nasdaq Private Market προσφέρει υπηρεσίες για εταιρείες πριν από μια δημόσια εγγραφή, συμπεριλαμβανομένων «προγραμμάτων ελεγχόμενης ρευστότητας για εταιρείες πριν από το IPO, ώστε να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές για μετόχους και επενδυτές.»

Το ανταλλακτήριο μέχρι σήμερα έχει σηκώσει χρηματοδότηση $500 εκατομμυρίων. Η τελευταία χρηματοδότηση τον Οκτώβριο του 2018 (Series E) έδινε στην εταιρεία μια αποτίμηση $8 δισ.

Με όσα έχουν γίνει γνωστά, μετοχές της Nasdaq Private Market αντιστοιχίστηκαν στην τιμή των 200$. Με 254 εκατομμύρια μετοχές σε κυκλοφορία, η αποτίμηση που δίνεται στην εταιρεία είναι περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό επιβεβαιώνει την ισχυρή πίστη των επενδυτών όχι μόνο στο ανταλλακτήριο, αλλά και στις αγορές κρυπτονομισμάτων - καθώς θα αποτελέσει την πρώτη εισηγμένη τέτοιου μεγέθους που το βασικό αντικείμενο διαπραγμάτευσης είναι τα ψηφιακά νομίσματα.

Ο υπολογισμός αυτός αντιπροσωπεύει επίσης μια μεγάλη έκπτωση από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης pre-IPO που διαπραγματεύονται για το Coinbase στο ανταλλακτήριο παραγώγων FTX. Οι μετοχές διαπραγματεύονται εκεί στα 277 $, υποδηλώνοντας αποτίμηση λίγο κάτω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Coinbase Pre-IPO tokenized stock FTX Price

Με βάση τον όγκο συναλλαγών που δημοσιεύεται, μπορούμε να προσεγγίσουμε τα εκτιμώμενα τέλη συναλλαγών τα οποία κατά το 2019 διαμορφώνονται στα $645.000.000 και το 2020 πρέπει να ξεπερνούν το $1,408 δισ. Εάν συνεχίσει την ανάπτυξη με τους ίδιους ρυθμούς, τότε το 2023 πρέπει να ξεπερνάει τα έσοδα των $2 δισ, και το 2024 τα $2,22 δισ!.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.