Τι οδήγησε στην κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων

Τι οδήγησε στην κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων

Με μεγάλη πτώση που προσεγγίζει το 8% υποχώρησε στο επίπεδο των $31.000 το βράδυ της Τρίτης το Bitcoin. Ενενήντα οκτώ από τα 100 κορυφαία σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματα έκλεισαν με βαριές απώλειες, με εξαίρεση το NEAR Protocol και το Waves. Από αυτά με την μεγαλύτερη πτώση ήταν το TERRA (Luna) που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με πτώση 22%, αλλά και το αλγοριθμικό νόμισμα σταθερής αξίας UST.

Από αυτά με τη μεγαλύτερη πτώση έκλεισαν το TERRA (Luna), που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με πτώση 22%, αλλά και το αλγοριθμικό νόμισμα σταθερής αξίας UST που εκδίδεται από το TERRA και υποχώρησε μέχρι και 2% από την τιμή ισοτιμίας. Η εξέλιξη έρχεται παρότι το Luna Foundation Guard ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα αποθέματά αξίας 3 δισ. δολαρίων σε bitcoin για να υποστηρίξει την ισοτιμία με το δολάριο.

Το TerraUSD (UST) υποχώρησε μέχρι τα 0,98 $, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις τιμών από το CoinMarketCap.

Παρατηρείται μεγάλη εισροή BTC στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα αυξάνονται και βραχυπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω καθοδική πορεία.

Ο δείκτης Coinbase Price Premium είχε ξεκινήσει να διαπραγματεύεται αρνητικά στις 2 Μαΐου. Οι θεσμικοί επενδυτές χρησιμοποιούν συχνά το Coinbase Pro για να αγοράσουν και να ανταλλάξουν bitcoin. Μετά από αυτό, ένα αρνητικό ασφάλιστρο τιμής δείχνει ότι η πίεση πώλησης μπορεί να προέρχεται από αυτό τον τύπο επενδυτών.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές διαπραγματεύονται επί του παρόντος με μείωση κινδύνου. Είναι αναμενόμενο πως θεσμικοί επενδυτές που προέρχονται από τον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό τομέα, ειδικότερα, να μειώσουν την έκθεση στο bitcoin σε μια τέτοια κατάσταση. Αυτό αποτελεί ακόμη ένδειξη ότι η τιμή του bitcoin αυτή τη στιγμή καθοδηγείται κυρίως από όσους δραστηριοποιούνται επίσης στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές.

Αυτή την στιγμή το 44,9% των ψηφιακών πορτοφολιών που κατέχουν BTC βρίσκεται σε ζημία. Όσο υψηλότερη είναι το % απώλειας τόσο καλύτερο είναι η αγορά σε αυτές τις τιμές.

Τα επίπεδα στο προηγούμενο Bear Market ανήλθαν έως και το 60%. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 44,9%.

Παρατηρούμε μεγάλα ποσοστά ρευστοποιήσεων - με σημαντική έκπληξη ότι οι ρευστοποιήσεις του Ethereum είναι μεγαλύτερος όγκος από τον όγκο ρευστοποιήσεων του Bitcoin. To μεγαλύτερο μέρος των ρευστοποιήσεων προέρχεται από το ΟΚΕΧ, και ακολουθεί το Bitfinex, και στην τρίτη θέση το Binance.