Θετικά τα πρόσημα στο «κλείσιμο» των ευρωαγορών

Θετικά τα πρόσημα στο «κλείσιμο» των ευρωαγορών

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν σήμερα τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς τα νέα εταιρικά αποτελέσματα και η χρηματιστηριακή πορεία της Apple συνέβαλαν σημαντικά στην άνοδο των αγορών κυρίως της κεντρικής Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx ενισχύθηκε κατά 0,70% και κινείται στις 389,34  με σχεδόν όλους τους κλάδους του σε θετικό έδαφος.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX κινήθηκε στις 12.562 μονάδες με κέρδη 0,56%, ο γαλλικός CAC σημείωσε άνοδο 0,33% στις 5,459 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100, που ενισχύθηκε  κατά 1,13% στις 7.591 μονάδες.

Στην περιφέρεια, αύξηση κατά 0,76% κατέγραψε στην Ιταλία ο FTSE MIB στις 21.324 μονάδες, ενώ στο ίδιο θετικό κλίμα κινήθηκε και ο ισπανικός IBEX 35 καθώς κέρδισε κατά 0,47% στις 9.667 μονάδες. 

Στα εταιρικά νέα, η Apple έγραψε ιστορία χθες καθώς έγινε η πρώτη εταιρεία στην ιστορία της Wall Street που έφθασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισ. δολάρια. Πλέον η αξία της είναι τώρα μεγαλύτερη από τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των Exxon Mobil, Procter & Gamble και AT&T και αποτελεί το 4% του S&P 500.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η βρετανική τράπεζα RBS θα διανείμει το πρώτο της μέρισμα μετά από 10 χρόνια, μετά από την ανακοίνωση των κερδών πρώτου εξαμήνου, με τη μετοχή της να ενισχύεται άνω του 3%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της στοιχηματικής William Hill πραγματοποιεί βουτιά σχεδόν 7%, καθώς η εταιρεία παρουσίασε ζημίες προ φόρων για το πρώτο μισό του έτους.