Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές ενόψει EKT

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές ενόψει EKT

Με κέρδη διαπραγματεύονται οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς μετά από μια μουδιασμένη εκκίνηση εβδομάδας το επενδυτικό momentum δείχνει να έχει επανέλθει σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους επενδυτές στη Γηραιά ήπειρο να αναμένουν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ ενώ επεξεργάζονται τα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζουν να ανακοινώνονται.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,5% και κινείται στις 438,84 μονάδες, με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο που ενισχύεται κατά 1%, ενώ παράλληλα όλοι οι κλάδοι εκτός του χρηματοοικονομικού διαπραγματεύονται με θετικά πρόσημα.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, όπου στη Γερμανία ο DAX σημειώνει άνοδο 0,52% κινούμενος στις 15.275 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύεται 0,72% και κινείται στις 6.255 μονάδες, ενώ στη Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,27% στις 6.914 μονάδες.

Στην περιφέρεια, με κέρδη διαπραγματεύονται τόσο ο ισπανικός IBEX 35, που ενισχύεται 0,49% κινούμενος στις 8.560 μονάδες, όσο και ο ιταλικός FTSE MIB, που κερδίζει 0,37% στις 24.250 μονάδες.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η Credit Suisse ανακοίνωσε ζημιές ύψους 252 εκατ. ελβετικών φράγκων για το πρώτο τρίμηνο, που αποδίδονται στη σχέση της με το fund Archegos Capital Management, και βλέπει τον τίτλο της να πραγμαοποιεί βουτιά άνω του 5%.

Αντίθετα, η Nestle ότι αυξήθηκαν οι πωλήσεις της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τη δική της μετοχή να ενισχύεται άνω του 3,5%.

Ανοδικό κινείται και ο τίτλος της SAP με κέρδη περίπου 2%, αφότου η γερμανική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε πως αυξήθηκαν τα καθαρά και τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου της χρονιάς.

Τέλος, στην κορυφή των ταμπλό βρίσκεται η μετοχή της φινλανδικής Wartsila που ενισχύεται άνω του 12% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Οι επενδυτές αναμένουν εντός της ημέρας τις ανακοινώσεις της EKT σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει, έπειτα από την τακτική της συνεδρίαση, αν και δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές.