Θετικά πρόσημα για τις ευρωαγορές ενόψει της ψηφοφορίας για το Brexit

Θετικά πρόσημα για τις ευρωαγορές ενόψει της ψηφοφορίας για το Brexit

Ανοδικές κινήσεις ακολούθησαν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στη Βρετανία και την κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο που θα κρίνει αν η συμφωνία για το Brexit και η αποχώρησή της από την ΕΕ θα εγκριθεί ή όχι.

Σημειώνεται, πως σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος προέτρεψαν την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποσύρει την αυριανή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την προτεινόμενη συμφωνία στο Brexit επειδή προβλέπεται πως θα εξέλθει ηττημένη κατά κράτος, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Times.

Η Μέι αντιμετωπίζει την πιθανότητα ακόμη μίας κοινοβουλευτικής ταπείνωσης για το Brexit έπειτα από την ανακοίνωση άλλων δύο ομάδων ευρωσκεπτικιστών ότι προτίθενται να καταψηφίσουν την πρότασή της για συμφωνία, επειδή η πρωθυπουργός απέτυχε να εξασφαλίσει επαρκείς παραχωρήσεις από την ΕΕ.

Σ'' αυτό το κλίμα, πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 373.47 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, κέρδη ύψους 0,39% κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 στις 7.111 μονάδες όπως και ο DAx στη Γερμανία που κέρδισε κατά 0,72% στις 11.462 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, θετικά πρόσημα εμφάνισε και ο CAC 40 με άνοδο 0,66% στις 5.230 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η Ιταλία με τον FTSE MIB να καταγράφει αύξηση κατά 0,72% στις 20.469 μονάδες όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 να ενισχύεται κατά 0,52% στις 9.105 μονάδες.

Τέλος, ανοδικές κινήσεις ακολούθησε και ο PSI 20 της Πορτογαλίας με κέρδη 0,05% στις 5.163 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η τιμή της μετοχής της Commerzbank ενισχύθηκε σχεδόν 6.95% μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες έχει συμφωνήσει στην έναρξη συνομιλιών για συγχώνευση με τη Deutsche Bank έχει συμφωνήσει να ξεκινήσει συνομιλίες για συγχώνευση με την Commerzbank.