Θετικά πρόσημα για τη Wall Street με επίκεντρο την απασχόληση στις ΗΠΑ

Θετικά πρόσημα για τη Wall Street με επίκεντρο την απασχόληση στις ΗΠΑ

Ανοδικές κινήσεις ακολουθούν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια της Wall Street καθώς οι επενδυτές επιδεικνύουν μεγαλύτερη αισιοδοξία μετά την ανακοίνωση για τα θετικά στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 263.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο ενώ και ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 3,6% το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 1969.

Τα κρατικά στοιχεία έδειξαν τέλος ότι οι ωριαίες αποδοχές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 3,2% σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για 190.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, με την ανεργία στο 3,8%.

Σ'' αυτό το κλίμα, αύξηση στα κέρδη του καταγράφει ο βιομηχανικός Dow Jones κατά 0,48% στις 26.379 μονάδες ενώ θετικά πρόσημα εμφανίζει και ο S&P 500 που ενισχύεται κατά 0,58% στις 2.930 μονάδες.

Τέλος, σε θετικό έδαφος κινείται και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει κατά 0,74% στις 8.084 μονάδες.

Υπενθυμίζεται, ότι στο «κόκκινο» βρέθηκε η Wall Street τις προηγούμενες ημέρες καθώς οι επενδυτές «απογοητεύτηκαν» από τις τις δηλώσεις του Προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σχετικά με τον πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικάνος αξιωματούχος δήλωσε πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ πιθανότατα οδηγείται χαμηλότερα λόγω «μεταβατικών» δυνάμεων και δεν υπάρχει κάποιο bias για τη χαλάρωση ή τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.