Τέταρτη ημέρα απωλειών για τον S&P 500

Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018, 23:32
-A +A

Με μικρές μεταβολές και μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι για τη συνεχιζόμενη αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, η ανοδική πορεία των αποδόσεων καθιστά ακριβότερο το δανεισμό των εταιρειών με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κόστη τους και να επηρεάζεται αρνητικά η πορεία των μετοχών στα ταμπλό.

Ωστόσο η πορεία των επιτοκίων στην αγορά ομολόγων έρχεται σε αντίθεση με τα μακροικονομικά μεγέθη που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα και δείχνουν πως η αμερικάνικη οικονομία είναι ισχυρή.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 56,21 μονάδες ή 0,21% κλείνοντας στις 26.430 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,07 μονάδες ή 0,03% στις 7.738 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 2,07 μονάδες και έκλεισε στις 2.88 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Alphabet Inc υποχώρησε κατά 0,86% μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την εταιρεία να «χάνει» προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

Την ίδια ώρα, η Facebook κέρδισε 0,40% με την εταιρεία να ανακοινώνει τη δημιουργία ενός πόρταλ βιντεοκλήσεων.

Νωρίτερα, θετική αντίδραση έδειξαν σήμερα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες μετά από τις τελευταίες ημέρες σημαντικών απωλειών, στο φόντο της σύγκρουσης Ρώμης-Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό που κατάρτισε η ιταλική κυβέρνηση για το 2019.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 23/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα