Ταύροι εν υαλοπωλείω με στόχο... τετραψήφιο Γενικό Δείκτη το 2021

Ταύροι εν υαλοπωλείω με στόχο... τετραψήφιο Γενικό Δείκτη το 2021

Με την εκ νέου διάσπαση των 800 μονάδων η αγορά της Αθήνας επιχειρεί να θεμελιώσει νέα επίπεδα τιμών τα οποία στο θετικό σενάριο θα αξιοποιήσει ως βατήρα για να κινηθεί υψηλότερα. Η ζώνη 845-865 είναι υποψήφια για διόρθωση βραχυπρόθεσμα, αλλά στη μεγάλη εικόνα , με τη συνδρομή των τραπεζών, θα μπορούσαμε να δούμε τα υψηλά του 2014 προς τις 1.400 μονάδων το 2021.

Τεχνικά τουλάχιστον και πάντα με τα stop έτοιμα ο ΓΔ μπορεί να συνεχίσει την παρούσα κίνηση στοχεύει στις 845 ή και στις 865 μονάδες και από εκεί εικάζουμε ότι θα δώσει και πάλι διόρθωση. Πλέον οι 749 μονάδες είναι το stop μας τόσο σε ημερήσιο όσο και σε εβδομαδιαίο.

Από την στιγμή που εισρέει νέο χρήμα στην αγορά η αγορά κινείται ανοδικά. Από την άλλη ο απεγκλωβισμός από κάποιους τίτλους που επέστρεψαν κοντά σε τιμές προ πανδημίας, ή η ρευστοποίηση κερδοφόρων θέσεων, ωθούν την ρευστότητα στο σύνολο της αγοράς. Κάθε μέρα ανόδου προσελκύει και νέα κεφάλαια που ουσιαστικά ανατροφοδοτούν την τάση. Αν ο τραπεζικός δείκτης καταφέρει το επόμενο διάστημα να κλείσει πάνω από το κομβικό επίπεδο των 535 μονάδων, είναι δεδομένο ότι η κίνηση θα αποκτήσει ακόμη πιο επιθετικά χαρακτηριστικά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αναβαθμίσεις για την Ελληνική οικονομία θα συνεχιστούν όποτε αυτό από μόνο του είναι ένα ακόμα δεδομένο που κάνει την αγορά bullis, πολύ δε περισσότερο όταν το ΧΑ έχει παραμείνει αισθητά πίσω σε όρους αποτίμησης από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, σε μια περίοδο που όλο και περισσότερα κεφάλαια αναζητούν καλές επενδυτικές ευκαιρίες σε αναδυόμενες οικονομίες, με την Ελλάδα να παρουσιάζει την θετική ιδιαιτερότητα μιας φθηνής αγοράς εντός της ζώνης του ευρώ που εξέρχεται μιας υπερδεκαετούς κρίσης με σημαντικές προοπτικές ανάκαμψης. 

Για όλα τα παραπάνω για το 2021 μπορούμε να εικάσουμε ότι θα δούμε τετραψήφιο τον ΓΔ και μετά την λύση και στον τραπεζικό κλάδο να στοχεύσουμε τα υψηλά του 2014 στην ζώνη των 1400 μονάδων.

Φυσικά στην πορεία θα υπάρξουν και διορθώσεις που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εκμεταλλευτούν όσοι είναι εκτός αγοράς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι ακόμη διστάζουν, θα «υποχρεωθούν» να εισέλθουν σε μια αγορά που θα τους πείσει ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας bull market.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.