Τα μικροτσίπ «πληγώνουν» τη Wall Street

Τα μικροτσίπ «πληγώνουν» τη Wall Street

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από «απογοητευτικά» εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου ενώ βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχειών για τον πληθωρισμό. 

Όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές, τα εταιρικά αποτελέσματα είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό και σήμερα το κλίμα δεν είναι θετικό καθώς έχει δημιουργηθεί το κλίμα ότι τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία σηματοδοτούν μια περίοδο ύφεσης. 

Πιο συγκεκριμένα, διανύουμε μια δύσκολη εβδομάδα για τις εταιρείες κατασκευής μικροτσίπ με τη Nvidia χθες να ανακοινώνει έσοδα χαμηλότερα των προσδοκιών ενώ σήμερα η Micron προειδοποίησε ότι το outlook εσόδων θα είναι χαμηλότερο από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,12% στις 33.790 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,89% ή 123 μονάδες στις 12.521 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,43% στις 4.184 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη για τρεις διαδοχικές εβδομάδες αν και οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ότι η εβδομάδα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων θα ασκήσει πίεση στη ζήτηση των μετοχών. 

Παράλληλα οι αναλυτές τονίζουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed σαφώς και επηρεάζουν την οικονομία και αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό