Τα μάκρο ρίχνουν τη Wall Street

Τα μάκρο ρίχνουν τη Wall Street

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ στους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ISM αποδυναμώθηκε περαιτέρω η μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο με τον σχετικό δείκτη να πέφτει στο 48,1 από 48,3 τον Οκτώβριο, με τους αναλυτές μάλιστα να αναμένουν αύξηση στις 49,2 μονάδες.

Αλλά και στις κατασκευές, οι δαπάνες μειώθηκαν τον Νοέμβριο την ώρα που οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις προέβλεπαν αύξηση.

Την ίδια ώρα, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τη διευθέτηση των εμπορικών διαφορών τους βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ μέσω τουίτερ ότι θα επαναφέρει άμεσα τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, προβλημάτισε τους επενδυτές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 103 μονάδες ή 0,37% στις 27.947 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 77 μονάδες ή 0,89% και κινείται στις 8.588 μονάδες. O S&P 500 χάνει 22 μονάδες ή 0,70% στις 3.118 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Amazon χάνει 0,63% παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι η λεγόμενη Cyber Monday με προσφορές στις διαδικτυακές αγορές και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες σε επίπεδο τζίρου στο λιανικό εμπόριο.

Στο μεταξύ η μετοχή της Wells Fargo & Co. υποχωρεί κατά 0,2% μετά την υποβάθμισή της από την εταιρεία επενδύσεων Raymond James.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει 1% κέρδη.