Συνεδρίαση ισορροπιών στη Wall Street

Συνεδρίαση ισορροπιών στη Wall Street

Από ήπιες μεταβολές χαρακτηρίστηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, καθώς από τη μια μεριά οι επενδυτές αισιοδοξούν για την επανέναρξη των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας, από την άλλη δεν παύει η ανησυχία για τα τεκταινόμενα στον Περσικό Κόλπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,19% στις 27.094,67 μονάδες, ο S&P 500 δεν κατέγραψε κάποια μεταβολή και έκλεισε στις 3006,79 μονάδες, μόλις 0,7% μακριά από το ιστορικό υψηλό του, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε οριακά κέρδη 0,07% και έκλεισε στις 8.182,90 μονάδες.

Η εικόνα της συνεδρίασης θα ήταν πιθανότατα καλύτερη, αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν μια ειρηνική λύση στην κρίση με το Ιράν. Ωστόσο λίγο αργότερα ο σύμβουλος του Ντ. Τραμπ, Μάικλ Πίλσμπουρι, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να κλιμακώσουν τον εμπορικό πόλεμο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία σύντομα.

Στα μακροοικονομικά νέα, μικρότερη αύξηση από ότι αρχικά αναμενόταν παρουσίασαν οι νέες αιτήσεις στις ΗΠΑ για παροχή επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που αντικατοπτρίζει ως ένα βαθμό την βελτίωση των δεικτών στην αγορά εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, βελτίωση η οποία και θα συνεχίσει να συμβάλει στην αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας της χώρας.

Πιο αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας ανήλθαν στις 2.000 οι οποίες προστέθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 206.000 κατά την εβδομάδα μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.