Συνεδρίαση διόρθωσης για το Χ.Α.

Συνεδρίαση διόρθωσης για το Χ.Α.

Υποχωρούν χαμηλότερα δείκτες και μετοχές μετά το χθεσινό άλμα της αγοράς που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 740 μονάδες και έναν μεγάλο αριθμό μετοχών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης σε μίνι ράλι.

Η επιβεβαίωση της είδησης για την πώληση ποσοστού 20% της Intrakat από τη μια και οι πιέσεις που ασκούνται στις τραπεζικές μετοχές ενόψει ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους σήμερα και αύριο, ωθούν σε περιορισμένης έκτασης διόρθωση το Χ.Α., που κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών υποχωρούσε έως και 0,8% χαμηλότερα δοκιμάζοντας την ανθεκτικότητα των 737 μονάδων.

Μένει να φανεί στη συνέχεια αν η αγορά της Αθήνας διατηρεί την ανοδική ορμή που της προσέδωσε η χθεσινή διάσπαση αντιστάσεων ώστε να κινηθεί το προσεχές διάστημα προς τη ζώνη των 750-780 μονάδων.

Καταλυτικό ρόλο θα έχουν οι ανακοινώσεις των τραπεζών και η υποδοχή τους από τους αναλυτές, με την HSBC πάντως να μειώνει σήμερα τις τιμές στόχους για την Eθνική (από τα 0,32 στα 0,29 ευρώ) και για την Πειραιώς (από τα 3,4 στα 3,2 ευρώ).

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει σήμερα απώλειες 1,6%, με την Alpha να υποχωρεί 2,2% χαμηλότερα στα 1,68 ευρώ, την Πειραιώς κατά 2,1% στα 2,488 ευρώ και τη Eurobank κατά 1,9% στα 0,7590 ευρώ.

Σε αρνητικό πεδίο η πλειονότητα των τίτλων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης καθώς διολισθαίνουν χαμηλότερα οι ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η Coca Cola κ.α, ενώ διαφοροποιούνται θετικά η Τέρνα Ενεργειακή, η Μυτιληναίος και η Jumbo.

Υπερτερούν προς ώρας οι μετοχές με πτώση (31 έναντι 24) με το ενδιαφέρον για επιμέρους τίτλους της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης να διατηρείται και να εστιάζεται σήμερα σε Άβαξ, Κέκροπα, Ικτίνο, Νηρέα, ΚΛΜ, κ.α