Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί για τον γενικό δείκτη στο ΧΑ

Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί για τον γενικό δείκτη στο ΧΑ

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 1,41% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 559,72 μονάδες, πραγματοποιώντας την έκτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, όπου κύριο χαρακτηριστικό αυτής, ήταν το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύτηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης, όπου μετά το πρώτο μισάωρο της διαπραγμάτευσης, κατάφερε να βρεθεί σε θετικό έδαφος διευρύνοντας σταδιακά τα κέρδη του, όπου στα μισά αυτής έφθασαν έως και πάνω από 2% στις 565,31 μονάδες.

Στα θετικά της συνεδρίασης, η αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδρίασης, με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου να επικεντρώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον, παρά τις ήπιες διακυμάνσεις που πραγματοποιούν σήμερα οι μετοχές του κλάδου στην Ευρώπη.

Σε θετικό έδαφος, ολοκλήρωσε το σύνολο των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, με τον τραπεζικό δείκτη να ολοκληρώνει με κέρδη 3,23% στις 740,83 μονάδες. Παρά τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφαν οι μετοχές του κλάδου στο πρώτο  μισό της συνεδρίασης, περιόρισαν τα κέρδη τους στο τέλος, με τα μεγαλύτερα κέρδη να πραγματοποιεί η μετοχή της Eurobank με 7,24%, με τον όγκο για τις μετοχές της Εθνικής και Eurobank να είναι υπερδιπλάσιος του χθεσινού.

Με κέρδη ολοκλήρωσε η πλειοψηφία των υπόλοιπων μετοχών του FTSE 25, τη σημερινή συνεδρίαση, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του κλάδου ήταν περιορισμένο, με τα μεγαλύτερα κέρδη να πραγματοποιεί η μετοχή των Folli Follie με 4,41%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Βιοχάλκο με 2,31%. Σημαντικά αυξημένο όγκο, πραγματοποίησε η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων με 357,348 χιλ τεμάχια, με τη μετοχή της  Τέρνας Ενεργειακής να ακολουθεί με 19,529 χιλ. τεμάχια, ενώ πακέτο 785,000 χιλ. τεμαχίων πραγματοποίησε η μετοχή του Σαράντη.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα, οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 7,103% (-4,53%), και τη δεκαετία στο 7,824% (-1,22%).

Σε τεχνικό επίπεδο, κοντά στην αντίσταση των 563 μονάδων (γραμμή ΑΒ), ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο γενικός δείκτης, όπου μετά από αρκετές συνεδριάσεις, ο όγκος κινήθηκε πάνω από το μέσο όρο των τριάντα ημερών, δίνοντας σήμα αγοράς, το οποίο όμως θα πρέπει να διατηρηθεί για τρεις μέρες, ώστε να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

 

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα €0,199 με κέρδη 3,11%, της Alpha Bank στα €1,79 με κέρδη 2,29%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,157 με κέρδη 1,29%, και της Eurobank στα €0,622 με κέρδη 7,24%.

Με σημαντικά κέρδη στο τέλος, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο ΟΠΑΠ, με τη μετοχή να προσεγγίζει πλέον τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, και με τον όγκο να φθάνει αυτόν του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση στα €6,7912. Η μετοχή ενισχύθηκε 3,16% κι έκλεισε στα €6,85.

Αυξημένος όγκος, αλλά και απώλειες σήμερα για την μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, με τη μετοχή να μην καταφέρνει να κινηθεί ανοδικά ούτε και σήμερα, με τη στήριξη στα €4,1156. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 0,48% κι έκλεισε στα €4,17.

Πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των διακοσίων και πενήντα ημερών, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο ΟΤΕ, με τη μετοχή να αποφεύγει προς το παρόν, τον «σταυρό του θανάτου», με την αντίσταση να βρίσκεται στα €8,6497. Η μετοχή έκλεισε στα €8,49 με κέρδη 1,92%.

Περιορισμένα κέρδη σήμερα, για την μετοχή των Jumbo, με τη μετοχή να συνεχίζει να παραμένει μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πενήντα και διακοσίων ημερών, με την αντίσταση στα €11,2385. Η μετοχή ενισχύθηκε 0,83% κι έκλεισε στα €10,99.

Κοντά στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση η Grivalia Properties, με τη μετοχή να διατηρεί για ακόμη μία συνεδρίαση το σήμα αγοράς, με την αντίσταση στα €7,5984. Η μετοχή σημείωσε κέρδη 1,53% κι έκλεισε στα €7,32.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα €77,62 εκατομμύρια, με την αξία των πακέτων στα €4,71 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη, 57 κινήθηκαν ανοδικά, 33 πτωτικά, και 146 παρέμειναν αμετάβλητες.