Στο «κόκκινο» η Wall Street μετά τις αποφάσεις της Fed

Στο «κόκκινο» η Wall Street μετά τις αποφάσεις της Fed

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν σήμερα τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες στη Wall Street καθώς οι επενδυτές έχασαν τις ελπίδες τους για μείωση των επιτοκίων από την Fed μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για διατήρηση τους στα ίδια επίπεδα. 

Συγκεκριμένα, αμετάβλητα διατήρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) τα βασικά επιτόκια και επανέλαβε την θέση της περί «υπομονής», λαμβάνοντας υπ΄όψιν την δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας, παρά τον φθίνοντα πληθωρισμό.

Αγνοώντας τις προτροπές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που ζητά την επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας με την μείωση των επιτοκίων, η Fed διατήρησε, με ομόφωνη απόφαση, το εύρος του επιτοκίου βραχυπρόθεσμου δανεισμού ανάμεσα στο 2,25% και 2,50%.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,61% στις 26.426 μονάδες ενώ σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και ο S&P 500 που έχασε κατά 0,75% στις 2.923 μονάδες.

Τέλος, απώλειες κατέγραψε και ο τεχνολογικός Nasdaq κατά 0,57% στις 8.048 μονάδες.

Σημειώνεται, ότι από την πλευρά του ο Τζερόμ Πάουελ, πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ πιθανότατα οδηγείται χαμηλότερα λόγω «μεταβατικών» δυνάμεων και δεν υπάρχει κάποιο bias για τη χαλάρωση ή τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η πολιτική στάση «είναι κατάλληλη επί του παρόντος» και ότι «δεν βλέπουμε κάποια ισχυρή ένδειξη για να κινηθούμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Ο πρόεδρος της Fed φαίνεται να θεωρεί τον πληθωρισμό ένα δομικό ζήτημα και τονίζει ότι αυτό το περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού είναι απίθανο να αλλάξει σύντομα.