Υποτονικό το κλίμα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Υποτονικό το κλίμα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη


Με ήπιες διακυμάνσεις συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 586,86 μονάδες με κέρδη 0,40%, σε μια συνεδρίαση όπου κύριο χαρακτηριστικό της είναι η υποτονικότητα. 

Από την έναρξη της συνεδρίασης, επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα λόγο κυρίως της τριήμερης αργίας που ακολουθεί για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Μέχρι στιγμής ο τζίρος βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για την ώρα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης καθώς και στη δημοπρασία αυτής, όπου ίσως εμφανιστούν κάποιες εντολές αγορές, κυρίως σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου, καθώς και σε κάποιες επιλεγμένες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να βρίσκεται στο 11,091% (+2,72%), την πενταετία στο 9,605% (-1,57%), και τη δεκαετία στο 8,911% (-1,47%).

Συνεχίζει να κινείται με θετικό πρόσημο η πλειοψηφία των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,13%, με τον όγκο να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα μέχρι στιγμής.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνει η μετοχή της Grivalia Properties με 2,86%, με τον όγκο να βρίσκεται για το σύνολο των μετοχών του FTSE 25 σε χαμηλά επίπεδα.

Σε τεχνικό επίπεδο, ο γενικός δείκτης συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 594 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα €0,271 με κέρδη 0,74%, της Alpha Bank στα €1,98 με απώλειες 1%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,251 με κέρδη 0,40%, και της Eurobank στα €0,76 με κέρδη 2,01%.

Αδυναμία να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος στη σημερινή συνεδρίαση εμφανίζει η μετοχή του ΟΠΑΠ, διατηρώντας το αγοραστικό της σήμα, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €6,17847. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,15% και βρίσκεται στα €6,49.

Μεταξύ των κινητών μέσο όρων των πέντε και δέκα ημερών διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ, παραμένοντας όμως πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών με τη στήριξη να βρίσκεται στα €7,9332. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,60% και διαπραγματεύεται στα €8,29.

Διορθωτικές κινήσεις έπειτα από έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις κάνει σήμερα η μετοχή του Τιτάνα η οποία συνεχίζει να διατηρείται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €18,7954. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €19,43 με απώλειες 0,87%.

Ανοδική αντίδραση σήμερα από την μετοχή της Βιοχάλκο η οποία συνεχίζει όμως να βρίσκεται κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα και πενήντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €1,216. Η μετοχή βρίσκεται στα €1,14 με κέρδη 1,79%.

Ανοδική αντίδραση και από την μετοχή της Grivalia Properties, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €7,5952 με το σήμα πώλησης να παραμένει. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 2,86% και βρίσκεται στα €7,54.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €22,58 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €1.12 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη, 43 κινούνται ανοδικά, 25 πτωτικά και 8 παραμένουν αμετάβλητες.