Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018 το EUR/USD- «Έπιασε» τα 1,22

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018 το EUR/USD- «Έπιασε» τα 1,22

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018 διαπραγματεύεται η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου το πρωί της Τετάρτης , εν μέσω αισιοδοξίας σχετικά με την κυκλοφορία του εμβολίου για τον covid , το πακέτο στήριξης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις εξελίξεις του Brexit. Η ήπια ανοδική τάση παραμένει στο προσκήνιο αναμένοντας τις εξελίξεις από την Fed .Σημαντικά επόμενα επίπεδα αντίστασης είναι το 1,2250 και το 1,2300 τα οποία είχαν τον ανάλογο ρόλο και το 2018.

Ενώ αντίστοιχα επίπεδα στήριξης πλέον είναι το 1,2177 , προηγούμενο υψηλό δύο κορυφών των τελευταίων ημερών , το 1,2100 (κινητός μέσος όρος 50 ημερών ) και ακολούθως το 1,2060. Οι παράγοντες οι οποίοι όπως αναφέρθηκε στήριξαν την ανοδική κίνηση, είναι η στάση του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Mitch Mc Connell που στηρίζει έντονα πλέον την προοπτική συμφωνίας για μεγαλύτερο πακέτο οικονομικής τόνωσης στην αμερικάνικη οικονομία.

Παράλληλα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε αναφορές ότι αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο της pfizer μεταξύ 21 και 29 Δεκεμβρίου .Oι φήμες για επικείμενη συμφωνία στο Λονδίνο αποδείχθηκαν λανθασμένες, αλλά οι έντονες συνομιλίες στις Βρυξέλλες και η σιωπή των διαπραγματευτών είναι ένδειξη ότι η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν. Η άνοδος της λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου υποστήριξε με την σειρά της την ανοδική κίνηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Η Fed πρόκειται να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στην τελική της συνεδρίαση του 2020 - και η προοπτική κερδοσκοπίας επικεντρώνεται μόνο στο σχέδιο αγοράς ομολόγων της τράπεζας . Θα επεκτείνει το πρόγραμμα η Fed ή θα στραφεί προς μακροπρόθεσμες λήξεις ; Οι επενδυτές αναμένουν επίσης κάποια σχόλια από τον Jerome Powell, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.