Σπάει το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων η αγορά κρυπτονομισμάτων

Σπάει το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων η αγορά κρυπτονομισμάτων

Χθες ήταν μια μεγάλη ημέρα για τα κρυπτονομίσματα. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία.

Σύμφωνα με το CoinGecko, η κεφαλαιοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε κατά 4,1, φτάνοντας στα 3,019 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι νικητές της αγοράς

Μεταξύ των βασικών διαμορφωτών της αγοράς είναι το Dogecoin (DOGE), το οποίο έφτασε στο υψηλό των 0,292 $ τη Δευτέρα - μια αύξηση 7% κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθιστώντας το meme coin ως αυτό που απέφερε την καλύτερη απόδοση μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων.

Το Ethereum (ETH) ακολουθεί καταγράφοντας νέο ιστορικό στα 4.782 δολαρία. Το Ethereum, το οποίο κατέγραφε χθες άνοδο 2,5% και… 987% από την αρχή του έτους, είναι πλέον «υπεύθυνο» για το 18,7% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων με 563,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα πρόσφατα ETF στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φέρνουν μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά. Θα πρέπει να θεωρήσουμε αυτά τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα τον νέο κανόνα; Δεν υπάρχουν ιστορικά δεδομένα στα οποίο θα μπορούσαμε να βασίσουμε τις αποφάσεις και αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές.

Ωστόσο 1.000.000.000 USDT τυπώθηκαν χθες από τα έξυπνα συμβόλαια του Tether και 599.701.361 USDC εκτυπώθηκαν επίσης τις τελευταίες δύο ημέρες. Πάνω από το 60% αυτής της προσφοράς δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη. Η παροχή stablecoin μπορεί να εκτινάξει στα ύψη τα κορυφαία κρυπτονομίσματα.

Παρά την ανοδική πορεία των αγορών κρυπτονομισμάτων, παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον και τα νέα ATH. Το All Exchange Reserves βρίσκεται σε πτωτική τάση και δεν έχει σταματήσει ακόμα. Τα Bitcoin που αποσύρονται συνεχώς από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων υποδηλώνουν ότι κανείς δεν πιστεύει ότι η κορυφή αυτού του κύκλου ήταν στα $65-$67.000 και η ανοδική πορεία μπορεί να συνεχίσει να φτάνει σε υψηλότερες τιμές ξεπερνώντας τα $70.000.

Το $BTC αποδεικνύεται πολύ ανθεκτικό με νέους αγοραστές καθώς η αγοραστική πίεση προέρχεται από τους επενδυτές «φάλαινες» που κατέχουν πολλά $BTC. Οι δέκα κορυφαίες καταθέσεις αποτελούν το 90% του συνολικού όγκου συναλλαγών- καταδεικνύοντας μεγάλες πωλήσεις και τοποθετήσεις.

Σύμπτωση ή… εσωτερική πληροφόρηση ;

Ο Barry Silbert, Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Currency Group (DCG), - από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κρυπτονομισμάτων έγραψε στο Twitter ότι περιμένει «μια μεγάλη εβδομάδα» έρχεται για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η DCG, είναι η μητρική εταιρεία της Grayscale Investments και της Genesis Trading, είναι μία μεταξύ δώδεκα εταιρειών που ελπίζουν να αποκτήσουν έγκριση για ένα Bitcoin ETF που υποστηρίζεται απευθείας από κρυπτονομίσματα Bitcoin και όχι από συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin.

Την περασμένη εβδομάδα, η DCG ανακοίνωσε επίσης μια τεράστια επένδυση 700 εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες όπως η Softbank και την μητρική εταιρεία της Google Alphabet Inc., η οποία εκτόξευσε την αποτίμηση της εταιρείας στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.