Siemens: Αύξηση των καθαρών κερδών του τριμήνου

Siemens: Αύξηση των καθαρών κερδών του τριμήνου

Αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου της Siemens AG για τη χρήση 2021, χάρη στις επιδόσεις των βιομηχανικών δραστηριοτήτων και στην πώληση των δραστηριοτήτων Flender.

Ο γερμανικός μηχανολογικός όμιλος ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μέχρι 31 Μαρτίου αυξήθηκαν στα 2,27 δισ. ευρώ έναντι των 652 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο.

Η Siemens ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων Flender στην επενδυτική εταιρεία Carlyle Inc τον Μάρτιο, καταγράφοντας κέρδη 900 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens, Ρόλαντ Μπους, δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή ότι η εταιρεία έχει «καλή δυναμική» που πηγαίνει στο δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους, με την ανάπτυξη και την παραγωγή να επιστρέφει στα προ-Covid επίπεδα στην Ευρώπη και την Κίνα.

«Η δυναμική της ανάπτυξης προήλθε, ιδίως, από την αυτοκινητοβιομηχανία, την κατασκευή μηχανημάτων, την επιχειρηματική μας δραστηριότητα και - από γεωγραφική άποψη - από την Κίνα", δήλωσε ο Mπους.

Τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤΑ για τις βιομηχανικές δραστηριότητες αυξήθηκαν στα 2,09 δισ. ευρώ έναντι των 1,59 δισ. ευρώ, με το αντίστοιχο περιθώριο στο 15,1%.

Τα έσοδα της περιόδου αυξήθηκαν στα 14,67 δισ. ευρώ από τα 13,78 δισ. ευρώ, ενώ οι παραγγελίες αυξήθηκαν στα 15,88 δισ. ευρώ έναντι των 14,66 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,56 δισ. Ευρώ, έσοδα 14,13 δισ. Ευρώ και παραγγελίες 15,07 δισ. ευρώ.

Επίσης, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τη χρήση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, και αναμένει καθαρά κέρδη 5,7-6,2 δισ. Ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 5-5,5 δισ. Ευρώ.