Σε υψηλό τριών μηνών το ευρώ 

Σε υψηλό τριών μηνών το ευρώ 

Σε υψηλό τριών μηνών ενισχύθηκε σήμερα το πρωί το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το «σήμα» της Fed για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων σύντομα διατηρεί σταθερά τα στοιχήματα στη συναλλαγματική αγορά.

Διευρύνοντας το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, το ευρώ σημείωσε κέρδη 1,4% στα 1,1386 δολάρια νωρίτερα, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Μαρτίου. Πλέον, ενισχύεται 0,13% στα 1,13838 δολάρια.

Το δολάριο έναντι 6 νομισμάτων υποχώρησε στα 96,107, έχοντας μειωθεί στα 96,093 την Παρασκευή, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαρτίου, έπειτα από την ανακοίνωση της Fed που άνοιξε την πόρτα σε μια μείωση επιτοκίων ακόμα και τον επόμενο μήνα. 

Επίσης, ενισχύεται ελαφρώς έναντι του γεν, στα 107,395. 

«Είναι αλήθεια ότι η ΕΚΤ μπορεί να χρειαστεί να χαλαρώσει την πολιτική ειδικά τώρα που η Fed μετατοπίζεται και εκείνη σε νομισματική χαλάρωση», δήλωσε ο Yukio Ishizuki, στρατηγικός αναλυτής συναλλαγματικής ισοτιμίας της Daiwa Securities.

«Ωστόσο, η ΕΚΤ δεν έχει πολλά ακόμα περιθώρια για περαιτ''ερω χαλάρωση στα επιτόκια, ακόμη και αν θέλει, σε αντίθεση με την Fed. Είναι παράγοντες όπως αυτοί που υποστηρίζουν φαινομενικά το ευρώ», πρόσθεσε ο ίδιος.