Σε υψηλό τετραμήνου το αργό

Σε υψηλό τετραμήνου το αργό

Στο υψηλό τετραμήνου έκλεισαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς μια αύξηση των εισαγωγών αργού στις ΗΠΑ και μια πτώση των αποθεμάτων βενζίνης στη χώρα έδειξαν "σημάδια" βελτίωσης της ζήτησης για ενεργειακούς πόρους, μολονότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ σημείωσαν επίσης μια εκτίναξη.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, κέρδισε 21 σεντς ή 0,5%, στα 43,29 δολ. το βαρέλι, ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 28 σεντς ή 0,7%, κλείνοντας στα 40,90 δολ. το βαρέλι.

Πρόκειται και για τα δύο για τα υψηλότερα επίπεδά τους από τις 6 Μαρτίου.

«Οι ΗΠΑ λειτουργούν ως αγορά τελευταίας καταφυγής για το αργό. Η δε πτώση των αποθεμάτων βενζίνης κατά σχεδόν 5 εκατ. βαρέλια, παρά την αυξημένη δραστηριότητα των διυλιστηρίων, δείχνει έντονη αύξηση της ζήτησης. Οι Αμερικανοί οδηγοί φαίνεται να έχουν ξαναβγεί στον δρόμο», δήλωσε ο CFO της Velandera Energy Manish Raj.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 3,7 εκατ. βαρέλια.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε πτώση των αποθεμάτων κατά 8,1 εκατ. βαρέλια, με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας να επιβεβαιώνουν εν συνεχεία σε μεγάλο βαθμό το API.