Σε τροχιά έβδομου διαδοχικού ρεκόρ ο Dow Jones

Σε τροχιά έβδομου διαδοχικού ρεκόρ ο Dow Jones

Προς το έβδομο κατά σειρά ρεκόρ του οδεύει ο Dow Jones, με τους S&P και Nasdaq να καταγράφουν επίσης κέρδη, με «καύσιμο» τα καλύτερα των προσδοκιών εταιρικά αποτελέσματα.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 2,7%.

Τα κέρδη κατέγραψαν μείωση κατά το β' τρίμηνο, καθώς η εταιρεία επηρεάστηκε από την αστάθεια στις αγορές. Τα κέρδη και τα έσοδα, ωστόσο, ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ τα καθαρά έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν στα 1,58 δισ. δολάρια ή 75 σεντς ανά μετοχή από τα 1,81 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή, που είχαν καταγράψει πριν από ένα χρόνο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 59 σεντς.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 8,91 εκατ. δολάρια, ενώ αναλυτές είχαν κάνει εκτίμηση για 8,3 δισ. δολάρια.

Η ανακοίνωση της Morgan Stanley ακολουθεί τα αποτελέσματα των Goldman Sachs (-0,66%), J.P. Morgan (-0,05%) και Citigroup (-0,12%) που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Παράλληλα, η μετοχή της Microsoft σημειώνει κέρδη 6,6%, έπειτα από τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου χρήσης που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence, τα συνολικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο όπως έχουν ανακοινωθεί έως τώρα είναι μειωμένα κατά 5% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο αδύναμων αποτελεσμάτων. 

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 0,30% ή 55 μονάδες στις 18.616,81 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει άνοδο 10 μονάδων ή 0,5% στις 2.174,61 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημειώνει κέρδη 1,04% ή 52 μονάδες στις 5.088,30 μονάδες.

Εχθές, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο καθώς η αγορά επηρεάστηκε από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Netflix Inc, η μετοχή της οποίας ενισχύεται σήμερα κατά 3%. 

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται κοντά σε υψηλό ενός μήνα. Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1,5% στα 44,73 δολάρια εν αναμονή των αποθεμάτων, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες 1,3% στα 1.315,70 δολάρια.