Σε εβδομαδιαίες απώλειες οδηγείται η Wall

Σε εβδομαδιαίες απώλειες οδηγείται η Wall

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street καθώς μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα και αδύναμα οικονομικά στοιχεία συνέχισαν να επιβαρύνουν τις αγορές, οι οποίες οδεύουν προς την πρώτη εβδομάδα απωλειών σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Ο Dow Jones υποχωρούν κατά 53 μονάδες ή 0,3% στις 17.781 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 3 μονάδων ή 0,5% στις 2.073 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί 28 μονάδες ή 0,58% στις 4.776,73 μονάδες.

Οι αγορές συνεχίζουν να επηρεάζονται και από τη χθεσινή ισχυρή πτώση, η οποία προκλήθηκε από τα αδύναμα στοιχεία για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο, την απόφαση-έκπληξη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας να αφήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική καθώς και την πτώση στα έσοδα της Apple, την πρώτη σε διάστημα 13 ετών.

Σήμερα, τα στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη έδειξαν οριακή αύξηση κατά 0,1% το Μάρτιο, ενώ το καταναλωτικό κλίμα υποχώρησε στις 89 μονάδες τον Απρίλιο από τις 91 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, με τους οικονομολόγους να έχουν κάνει λόγο για 90 μονάδες.

Η Apple, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους αναλυτές, υποχωρεί κατά 1,70%. Αντίθετα, η Exxon Mobil ενισχύεται 1,36%.

Πτώση 63% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου εμφάνισε η μεγαλύτερη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία, Exxon Mobil Corp, καταγράφοντας τα μικρότερα τριμηνιαία κέρδη από το 1999, επικαλούμενη την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τα αδύναμα περιθώρια διύλισης.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,81 δισ. δολάρια ή 43 σεντς ανά μετοχή, από τα 4,94 δισ. δολάρια ή 1,17 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αναλυτές σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη της τάξης των 31 σεντς ανά μετοχή.

Μεγαλύτερες των εκτιμήσεων των οικονομολόγων ζημιές εμφάνισε η Chevron Corp., εν μέσω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και της ενίσχυσης του δολαρίου.

Ειδικότερα, η Chevron ανακοίνωσε ζημιές 725 εκατ. δολαρίων, ή 39 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 2,57 δισ. δολαρίων ή 1,37 δολαρίων ανά μετοχή. Παράλληλα, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 31% στα 23,55 δισ. δολάρια από τα 34,56 δισ. δολάρια πέρυσι.