Σε χαμηλό 10 εβδομάδων το πετρέλαιο

Σε χαμηλό 10 εβδομάδων το πετρέλαιο

Σε χαμηλό 10 εβδομάδων διαμορφώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς επικράτησε ανησυχία για την αύξηση των αποθεμάτων του εμπορεύματος, παράλληλα με την ενδεχόμενη μείωση στη ζήτηση λόγω της ανακοίνωσης του outlook της παγκόσμιας ανάπτυξης από το ΔΝΤ.

Το Ταμείο αναθεώρησε τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί τον Απρίλιο, καθώς το outlook που είχε προβλέψει αρχικά έκανε λόγο για 3,2% παγκόσμιας ανάπτυξης και 3,5% το 2017. Στη σημερινή δημοσίευση του ΔΝΤ μειώνονται οι εκτιμήσεις κατά 0,1%, στο 3,1% και 3,4% αντίστοιχα.

Το αργό πετρέλαιο WTI παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε 59 σεντς ή 1,3% κι έκλεισε στα 44,65 δολάρια ανά βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αφότου κατέγραψε απώλειες 1,6% την προηγούμενη μέρα. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο συνεδρίασης από τις 9 Μαΐου. Το συμβόλαιο του Αυγούστου λήγει στη συνεδρίαση της Τετάρτης, γεγονός που ενισχύει πολλές φορές τη μεταβλητότητα της τιμής.

Το Brent Σεπτεμβρίου υποχώρησε κι αυτό 30 σεντς ή 0,6% στο Χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου κι ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 46,66 δολ./βαρέλι.

O Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group, ανέφερε πως “το Brexit και τώρα το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία επηρέασαν τις απαιτήσεις της ζήτησης με αποτέλεσμα τα αποθέματα να μοιάζουν πολύ μεγαλύτερα”.