Προσπάθειες ανόδου στη Wall Street

Προσπάθειες ανόδου στη Wall Street

Με οδηγό τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street ανακάμπτουν μετά το αρχικό αρνητικό άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, που προκάλεσε η ανησυχία για πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, εξαιτίας της αντιστροφής της καμπύλης απόδοσης στα μεταξύ του αμερικανικού 10ετούς και 2ετούς ομολόγου.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,33% ή 89,72 μονάδων, ο S&P 500 κινείται οριακά ανοδικά κατά 2,85 μονάδες ή 0,09% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχει περιορίσει τις αρχικές απώλειες στις 17,47 μονάδες (0,22%).

Το έναυσμα για την σημερινή υποχώρηση έδωσε η πτώση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, το οποίο υποχώρησε κάτω από το αντίστοιχο 2ετές. Η αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης ανησυχεί τους επενδυτές επειδή έχει ιστορικά ερμηνεύεται ως πιθανό σημάδι ύφεσης. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαπραγματεύθηκε στο 1,591%, ενώ το 2ετές βρισκόταν στο 1,594%.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στο ετήσιο συνέδριο της FED στο Γουαϊόμινγκ. Οι δηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του συνεδρίου σήμερα και αύριο, ίσως αποτελέσουν δείγμα για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας σε ό,τι αφορά την πορεία των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.