Ράλι ανόδου στις ευρωαγορές

Ράλι ανόδου στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές λαμβάνοντας την σκυτάλη κερδών τόσο από τη Wall Street όσο και από τις ασιατικές αγορές.

Ωστόσο, οι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ εν μέσω των κοινωνικών αναταραχών που έχει προκαλέσει ο θάνατος του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό την προηγούμενη εβδομάδα. Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με επέμβαση του στρατού.

Στο οικονομικό πεδίο, οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την επανεκκίνηση των περισσότερων οικονομιών και την άρση των περιοριστικών μέτρων και του lockdown εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Παρόλα αυτα η προοπτική εύρεσης ενός εμβολίου στο άμεσο μέλλον φαίνεται να απομακρύνεται γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 2,2% στις 367,7 μονάδες με τον ασφαλιστικό κλάδο να κερδίζει 4,6% και όλους τους τομείς να καταγράφουν κέρδη.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 3,36% στις 12.425 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 2,98% στις 5.003 μονάδες. Στη Βρετανία ο FTSE κερδίζει 2,41% στις 6.370 μονάδες και ο ιταλικός MIB καταγράφει κέρδη 3,07% στις 19.553 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Lufthansa κερδίζει 4% παρά το γεγονός ότι ο αεροπoρικός κολοσσός ανακοίνωσε ζημίες ύψους 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020.