Θετικό γύρισμα και μικρά κέρδη στη Wall Street

Θετικό γύρισμα και μικρά κέρδη στη Wall Street

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τελικά τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι αμερικανικοί δείκτες, μία μέρα αφότου ο Dow Jones έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε ημερών, και τους επενδυτές πρόθυμους να δώσουν συνέχεια στο πρόσφατο ράλι της αγοράς.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 4.283,74 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 12.965,34 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,06%, ή 18,72 μονάδες, στις 33.999 μονάδες.

Τα αρχικά στοιχεία για την ανεργία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδωσαν κάποιες ενδείξεις για την κατάσταση της αγοράς εργασίας, με τις αιτήσεις να μειώνονται στις 250.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου.

Την Τετάρτη, ο Dow υποχώρησε περίπου 172 μονάδες - σπάζοντας ένα σερί πέντε ημερών - καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve. Η κεντρική τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, αλλά ανέφερε ότι θα μπορούσε να προσαρμόσει τη νομισματική πολιτική με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

Οι επενδυτές ήλπιζαν ότι η Fed θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της, αφού η ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιούλιο έδειξε ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε ελαφρά. Αλλά δεν έχουν πειστεί ακόμα για μία τέτοια κίνηση.

«Όσον αφορά το τι σημαίνει αυτό για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής, τα πρακτικά δεν έδωσαν μεγάλη πληροφόρηση», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Financial. «Τα ποσοστά πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται, αλλά το πόσο γρήγορα και πόσο υψηλά θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα μεταξύ των τρεχουσών και των μελλοντικών συναντήσεων».