Ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha Bank από Morgan Stanley, J.P. Morgan και Goldman Sachs-Οι τιμές στόχοι

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Alpha Bank από Morgan Stanley, J.P. Morgan και Goldman Sachs-Οι τιμές στόχοι

Θετικές αξιολογήσεις για τα αποτελέσματα που πέτυχε η Alpha Bank το γ’ τρίμηνο 2020, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, δίνουν Morgan Stanley, J.P.Morgan και Goldman Sachs. Στις αναλύσεις τους και οι τρεις επενδυτικοί οίκοι, όπως νωρίτερα και η Deutsche Bank σε πρόσφατη έκθεσή της, αποτιμούν θετικά στις επιδόσεις της Τράπεζας, η οποία στο γ’ τρίμηνο 2020 κατέγραψε κέρδη μετά από φόρους 44 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι οίκοι αξιολόγησης δίνουν έμφαση στην ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Alpha Bank, την οποία χαρακτηρίζουν best-in-class, με τον Δείκτη Total CAD να διαμορφώνεται στο 18,3%, γεγονός που, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, της επιτρέπει να επιταχύνει την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και την καθιστά την Τράπεζα με το καλύτερο κεφαλαιακό προφίλ στην Ελλάδα, με ισχυρή προοπτική να απορροφήσει τους «κραδασμούς» που προκαλεί η πανδημική κρίση.

Και οι τρεις εκθέσεις κάνουν θετική μνεία στην εξέλιξη του Project Galaxy που βρίσκεται στην τελική του ευθεία, με τον προτιμητέο επενδυτή να έχει ήδη ανακηρυχθεί και την ολοκλήρωση της μεγάλης τιτλοποίησης ΜΕΑ ύψους Ευρώ 10,8 δισ. να τοποθετείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Οι εκτιμήσεις των οίκων 

Κατά τη Morgan Stanley, η Alpha Bank αποτελεί τη μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία με βάση την εξυγίανση του ισολογισμού, με «αιχμή του δόρατος» τη μείωση των εγχώριων MEA σε Ευρώ 8 δισ. έως το 2021, έναντι Ευρώ 18,9 δισ. στα τέλη του 2019. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος δίνει τιμή στόχο 0,90 ευρώ και τηρεί στάση overweight (καλύτερη της αγοράς με περιθώρια ανόδου).

Από την πλευρά της, η J.P. Morgan δίνει τιμή στόχο 1,10 ευρώ τηρώντας επίσης στάση overweight.

Τέλος, σύσταση αγοράς (Buy) δίνει η Goldman Sachs με τιμή-στόχο τα 0,95 ευρώ και περιθώριο ανόδου 44,4%.

Υπενθυμίζεται ότι και η Deutsche Bank έδωσε σύσταση αγοράς (Buy) και τιμή-στόχο 1,2 ευρώ στην πρόσφατη ανάλυσή της με τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2020 της Alpha Bank.