Στις 740 μονάδες το Χ.Α. με στήριξη από τράπεζες

Στις 740 μονάδες το Χ.Α. με στήριξη από τράπεζες

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Με τις διεθνείς αγορές να κινούνται σε ρυθμούς μερικής εξομάλυνσης και σταθεροποίησης μετά τη μίνι «ανακωχή» στον εμπορικό πόλεμο, το Χ.Α. βρίσκει την ευκαιρία να τακτοποιήσει περαιτέρω την τεχνική του εικόνα και να ανακτήσει μέρος του πρόσφατα χαμένου εδάφους.

Τράπεζες αλλά και ο τίτλος της Coca Cola HBC που μετά το +2,34% χθες ενισχύεται εκ νέου άνω του 2% σήμερα, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει ξανά στα 32 ευρώ ύστερα από το «ρήγμα» του -5,64% της Δευτέρας, στηρίζουν τη σημερινή άνοδο της αγοράς.

Ασφαλώς κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης και σήμερα είναι το rebalancing που λαμβάνει χώρα στη μετοχή της Eurobank η οποία έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά, έχοντας διακινήσει περίπου το ήμισυ του όγκου των συναλλαγών και το 40% του τζίρου!
Στο τέλος της συνεδρίασης αναμένονται οι τελικές κινήσεις, όπου θα γίνουν σημαντικές εισροές πολλών εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε απρόσμενα θετική ανταπόκριση από τα διεθνή χαρτοφυλάκια.

Χθες η Eurobank έκλεισε με άνοδο 6,05%, διακινώντας 54,45 εκατ. τεμάχια μέσω τζίρου 40,5 εκατ. ευρώ, πρωταγωνιστώντας με απόλυτο τρόπο στη συνεδρίαση. Ο λόγος είναι η επίσπευση της αναβάθμισης της μετοχής στο δείκτη MSCI Standard Greece από τον οίκο Morgan Stanley Capital International, λόγω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας συγχώνευσης με τη Grivalia.

Με κινητικότητα τόσο στη Eurobank όσο και στις άλλες τράπεζες λοιπόν αλλά και με θετική παρουσία των περισσότερων μη τραπεζικών blue chips, ο Γενικός Δείκτης έχει ανέλθει στην περιοχή των 740 μονάδων, καταγράφοντας άνοδο 0,92%, ενώ η αξία συναλλαγών φτάνει στα 20 εκατ. ευρώ, κινούμενη και σήμερα με καλό τέμπο.

Ξεχωρίζει και σήμερα η Πειραιώς που μετά το χθεσινό +7,93% ενισχύεται εκ νέου κατά 3,39%, η Alpha Bank κερδίζει 2,28%, η Εθνική +1,38% και η Eurobank 1,33%.

Πλην της Coca Cola HBC, κέρδη άνω του 1% έχουν στο χώρο του Large Cap μετοχές όπως Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Viohalco και ΑΔΜΗΕ, ενώ μικρότερη άνοδο σημειώνουν οι Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, Fourlis και LamdaDevelopment.

Αντιθέτως, σε αρνητικό έδαφος είναι μετοχές όπως ΔΕΗ (-2,26%), ΟΤΕ, Motor Oil και ΟΛΠ.

Στο χώρο του Mid Cap θετικά κινούνται μετοχές όπως MIG, Intralot, ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος, Ικτίνος, Attica Bank κ.α. ενώ υποχωρούν οι Intracom Holdings, AVAX, Πλαστικά Θράκης, Τεχνική Ολυμπιακή και AS Company.

Στην ευρύτερη αγορά δεν υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες καθώς το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις τράπεζες και τα blue chips εκ νέου τελευταία. Πάντως, πιέσεις δέχονται μετοχές όπως Reds, Centric, ElvalHalcor, ΕΚΤΕΡ και Μοτοδυναμική, ενώ στο σύνολο της αγοράς, 46 τίτλοι ενισχύονται έναντι 24 που υποχωρούν.

Διαβάστε Περισσότερα