Προς τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση για το 2017 το ευρώ

Προς τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση για το 2017 το ευρώ

Προς τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του για το 2017 κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, κυρίως λόγω των πολιτικών ανησυχιών.

Το κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,7% έναντι του δολαρίου στα 1,0675 δολ., με τους επενδυτές να ανησυχούν μεταξύ άλλων για το προβάδισμα που φαίνεται να έχει η Marine Le Pen για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Παράλληλα, οι εκλογές στην Ολλανδία, τη Γερμανία και ενδεχομένως την Ιταλία, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα της Ελλάδας καθώς και την επικείμενη μείωση του όγκου των αγορών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, «παίζουν» με τα νεύρα των επενδυτών, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αναλυτές στο Reuters.

«Το ευρώ βρίσκεται σε αμυντική στάση με τις αγορές να είναι νευρικές όχι μόνο εξαιτίας των ευρωπαϊκών πολιτικών κινδύνων αλλά και λόγω της επερχόμενης μείωσης των αγορών ομολόγων της ΕΚΤ», ανέφερε ο Jeremy Stretch της CIBC.

Το αμερικανικό νόμισμα ώθησαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Philadelphia Fed, Patrick Harker, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός σε μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαρτίου. «Πιστεύω πως μια αύξηση το Μάρτιο βρίσκεται στο τραπέζι. Δεν θα απέκλεια καμία συνεδρίαση», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Σαν Φρανσίσκο, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη του σε τρεις αυξήσεις φέτος.

Το δολάριο, το οποίο ανακάμπτει από τη χειρότερη έναρξη έτους των τελευταίων τριών δεκαετιών, ενισχύεται έναντι άλλων νομισμάτων και κινείται προς την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις αρχές Ιανουαρίου.

Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,48% έναντι του ιαπωνικού γεν στα 112,30 και κατά 0,77% έναντι του ελβετικού φράγκου.

Η βρετανική λίρα υποχώρησε έως και στα 1,2346 δολάρια, σε χαμηλό δυο εβδομάδων, έναντι του δολαρίου.