Προς δεύτερη ημέρα απωλειών ο S&P 500

Προς δεύτερη ημέρα απωλειών ο S&P 500

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ καθώς ενδέχεται να διαμορφωθούν νέα δεδομένα στην άσκηση νομισματικής πολιτικής.

Παράλληλα, οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο και κάθε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη να αξιολογείται.

Η Αpple θα είναι πρωταγωνίστρια της ημέρας καθώς σήμερα πραγματοποιείται η ετήσια παρουσίαση των νέων προιόντων της και κυρίως του νέου iphone. Η μετοχή της εταιρείας χάνει 1,10%.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 100 μονάδες ή 0,39% στις 26.731 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 78 μονάδες ή 0,95% στις 8.010 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 19,88 μονάδες ή 0,65% και κινείται στις 2.959 μονάδες.

Στην αγορά πετρελαίου, σε υψηλό σχεδόν έξι εβδομάδων κινείται το πετρέλαιο καθώς επικρατεί διάχυτη αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών ότι ο OPEC και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα συμφωνήσουν σε μείωση της παραγωγής ώστε να τονώσουν την τιμή του «μαύρου χρυσού».

Σε άλλα εταιρικά νέα η μετοχή της Ford Motor Co χάνει 3,72% με την Moody''s να την υποβαθμίζει στη βαθμίδα Ba1 που είναι η πρώτη της κατηγορίας αυτής που ονομάζεται “επενδυτικό σκουπίδι”.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις έκλεισαν οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,35%.