Πώς (δεν) θα λειτουργήσουν οι ξένες αγορές λόγω Πάσχα των καθολικών

Πώς (δεν) θα λειτουργήσουν οι ξένες αγορές λόγω Πάσχα των καθολικών

Κλειστές οι αγορές την Παρασκευή, καθώς έρχεται νωρίς φέτος το Πάσχα των καθολικών, με αποτέλεσμα να μην ανοίξουν τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη αλλά και ΗΠΑ.

Η Μεγάλη Παρασκευή δεν είναι αργία στις ΗΠΑ και το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης θα δημοσιεύσει τη δεύτερη και τελική αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ του δ'' τριμήνου, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Οι επενδυτές όμως δε θα έχουν την ευκαιρία να αντιδράσουν στην ανακοίνωση των στοιχείων, καθώς η αγορά εμπορευμάτων Globex θα παραμείνει κλειστή τη Μεγάλη Παρασκευή και το άνοιγμα στο οποίο θα “απαντήσουν” θα είναι αυτό της Δευτέρας.
Κλειστό την Παρασκευή θα παραμείνει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά και το Nasdaq.

Στην Ευρώπη, τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια όπως αυτό του Λονδίνου, του Παρισιού και της Φρανκφούρτης, θα είναι κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα στις 28 Μαρτίου.

Οι αγορές της Ασίας θα είναι κλειστές τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στη Νότια Αφρική θα είναι κλειστές και την 28η Μαρτίου.

Στην Ελλάδα, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό τόσο την Παρασκευή όσο και τη Δευτέρα, λόγω του Πάσχα των καθολικών.