"Ποδαρικό" με μικρά κέρδη στο Χ.Α.

"Ποδαρικό" με μικρά κέρδη στο Χ.Α.

Σε υποτονικό κλίμα, με χαμηλό τζίρο και με οριακές διακυμάνσεις για τον Γενικό Δείκτη, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους για το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Αν και η αγορά εξακολουθεί να έχει το ενδιαφέρον της στραμμένο στο «θρίλερ» της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, που συνεχίζει να συζητείται παρά τις σχετικές διαψεύσεις, οι διαθέσεις στο ταμπλό θα αποτυπωθούν σαφέστερα μόνο όταν η αγορά επιστρέψει, σταδιακά, σε πιο «κανονικά» επίπεδα συναλλακτικής δραστηριότητας.

Τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 646,61 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να σημειώνεται στις 648,75 μονάδες.

Ενδεικτικό του κλίματος, είναι το γεγονός ότι ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ…

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,01% στις 846,38 μονάδες, ενώ σε επίπεδο επιμέρους τίτλων οι ΕΤΕ και Τρ. Πειραιώς ενισχύθηκαν σε ποσοστό 2,02% και 1,44% αντίστοιχα, η Eurobank κατέγραψε κέρδη 1,09% στα 0,652 ευρώ, ενώ η Alpha Bank έκλεισε αμετάβλητη στα 1,90 ευρώ.

Από τη σύνθεση του FTSE Large Cap ξεχώρισαν τα κέρδη 5,33% και 4,80% για τους τίτλους των MIG και Βιοχάλκο αντίστοιχα, πάνω από 2% ενισχύθηκε η Motor Oil στα 13,39 ευρώ, ενώ ενισχυμένες άνω του 1% ολοκλήρωσαν οι μετοχές των Aegean Airlines και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Με μικρότερη άνοδο ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, πιέσεις στα 4,83 ευρώ (-1,23%) δέχθηκε η μετοχή της ΕΧΑΕ, ενώ με απώλειες μικρότερες του 1% έκλεισαν Coca-Cola, Τιτάν, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ, Grivallia και ΟΛΠ.